«Ίχνη πόλης» στο Bar Liberty!

vranas ixni polis

Ότι και να γράψει κανείς για τον Βρανά κινδυνεύει να είναι κοινότοπο. Να έχει ξαναγραφτεί. Χρόνια τώρα, δεκαετίες για την ακρίβεια, παρέα με την φωτογραφική του μηχανή ο Δημήτρης Βρανάς «υπογράφει» με τον δικό του τρόπο, την δική του ξεχωριστή ματιά, τον χώρο. Είτε σε σαλόνια εκθέσεων και γκαλερί, είτε σε πολυτελείς εκδόσεις μόδας ή αρχιτεκτονικής, είτε – κι ίσως πάνω απ’ όλα- στον δρόμο η οπτική του φωτογράφου Βρανά ξαφνιάζει. Ανακαλύπτει μια άλλη διάσταση, μιαν άλλη εικόνα , ένα άλλο σύμπαν, που κατά κανόνα και κατ’ αρχήν εμείς δεν έχουμε δει.

Μας οδηγεί έτσι σε μια νέα αλήθεια. Μιαν αποκάλυψη, μια νέα πραγματικότητα. Το γκρεμισμένο σπίτι, που αποκτά αίφνης μνήμη, ένας αντικατοπτρισμός στα λασπόνερα που αποκαλύπτει ένα αρχοντικό, μια σκαλωσιά σε μια οικοδομή που γίνεται ένα περίτεχνο αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα ή ένα δυσεπίλυτο γεωμετρικό πρόβλημα.

vranas afisa

Κι όλα αυτά εκεί, στον δρόμο. Στους δρόμους της πόλης του. Τα «ίχνη πόλης», η Έκθεση ζωγραφικής που εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ στο καφέ – μπαρ Liberty (πεζόδρομος Παλαιολόγου 5, στην Τερψιθέα του Πειραιά) αποτελείται μόνο κάποια από τα εκατομμύρια «κλικ» του Δημήτρη Βρανά στα δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει – και διανύει καθημερινά – στους δρόμους μιας πόλης, που άλλοτε είναι αόρατη, άλλοτε σκληρή κι άλλοτε ποιητική.
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαρτίου…

eep logo