«Καμένη Χώρα»: Με ξεχωριστές παρουσίες και (απρόσμενες) απουσίες…

parousiash vivliou 150322

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και πρώτος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτρης Καρύδης ήταν μερικά μόνο από τα πολιτικά πρόσωπα που παραβρέθηκαν την Δευτέρα το βράδυ στο «ατμοσφαιρικό» Άνω Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, για την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Νότη Ανανιάδη «Καμένη Χώρα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος». Εκεί βρέθηκαν ακόμη οι δήμαρχοι Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Σαρωνικού (Καλυβίων) Πέτρος Φιλίππου, η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πειραιά Σίσυ Αλιγιζάκη, ο πρώην Αντιεριφερειάρχης Πειραιά Γ.Γαβρίλης, ο πρώην Αντιπεριφερεάρχης Νήσων Δ.Κατσικάρης, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Παντελής Καμμάς, αλλά και γνωστά στελέχη της πειραϊκής κοινωνίας από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Το οξύμωρο είναι ότι δεν παραβρέθηκε ο ίδιος ο συγγραφέας, Νότης Ανανιάδης, οποίος διαγνώστηκε θετικός στον Covid! Επίσης για λόγους υγείας οικείου του προσώπου δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί κι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος θα ήταν εκ των παρουσιαστών του βιβλίου.

givanidis panel vivliou
Στο βήμα ο Λευτέρης Γιοβαννίδης και στο πάνελ οι Μήτσος Παπαχρήστος, Σταμάτης Μαλέλης, Γιώργος Τράπαλης και η Ειρήνη Γαβριλάκη.

Η παρουσίαση πάντως έγινε κανονικά, χάρη στις προσπάθειες των συμπαρουσιαστών, του δημοσιογράφου Σταμάτη Μαλέλη που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης και του Γιώργου Τράπαλη που μετέφερε κι έναν σύντομο χαιρετισμό του συγγραφέα. Στην θετική έκβαση της παρουσίασης, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, συνέβαλαν και οι …εναπομείναντες ομιλητές, η αρχαιολόγος – συγγραφέας Ειρήνη Γαβριλάκη, που ήλθε στον Πειραιά ειδικά για την εκδήλωση(!), ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Λευτέρης Γιοβανίδης, αλλά και η θρυλική «φωνή του Πολυτεχνείου», Δημήτρης (Μήτσος για τους φίλους του) Παπαχρήστος, συγγραφέας και ο ίδιος . Το τελευταίο βιβλίο του οποίου, παρεμπιπτόντως, «Αχ! Μουρλοσκωτομένο» κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Τόπος».

(Φωτό: Αλέξανδρος Πανίδης)

ETEKA_Desktop

eep logo

OuranosVeakeioBanner