Το δις εξαμαρτείν ουκ γυναικός σοφής

Του Χαράλαμπου Μπονάτσου*

Μέχρι πριν λίγες μέρες η κ. Χατζηαθανασιάδου έβρισκε τη διοίκηση του κ. Γαλάνη καταστροφική.
Υποστήριζε, μάλιστα, ότι «διανύουμε τη χειρότερη περίοδο που ζήσαμε ποτέ στον δήμο μας» και καταλόγιζε στον απερχόμενο δήμαρχο «προκλητική σιωπή και απραξία», στο καυτό, για την πόλη μας, ζήτημα της αύξησης του συντελεστή δόμησης.
Για όλα αυτά άλλωστε αποχώρησε από την παράταξή του, καταγγέλλοντας την αδράνεια και την αλαζονεία του κ. Γαλάνη και κυρίως την οπισθοδρόμηση στην οποία καταδίκασε το προάστιό μας τα τελευταία χρόνια.
Όπως άλλωστε και τα περισσότερα στελέχη που τον στήριξαν το 2019.

Σήμερα ωστόσο η κ Χατζηαθανασιάδου τα ξέχασε όλα και καλεί σε στήριξη του κ. Γαλάνη στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Σε μια εντυπωσιακή μεταστροφή - πιρουέτα που θα τη ζήλευε ακόμα και πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής, ανακάλυψε εκ νέου τις κρυφές αρετές του απερχόμενου δημάρχου και ζητά από τους πολίτες του προαστίου μας να τον εμπιστευτούν ξανά μήπως και κάνει όλα όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα. Εξασφάλισε – μας βεβαιώνει- τη δέσμευσή του, ότι αυτή τη φορά θα τα κάνει…

Αλλά πόσο αξίζουν οι δεσμεύσεις ενός αναξιόπιστου και αφερέγγυου ανθρώπου, όπως η ίδια η κ. Χατζηαθανασιάδου έχει πολλάκις χαρακτηρίσει τον κ. Γαλάνη;
Όχι πολύ, για αυτό 20 και πλέον στελέχη της παράταξής της έχουν ήδη συνταχθεί με τον Μπάμπη Μπονάτσο και το «συμμετέχω».
Γιατί, σε αντίθεση με την κ. Χατζηαθανασιάδου, παραμένουν συνεπείς με όσα υποστήριζαν μέχρι χθες, με το πρόγραμμα και τις θέσεις της δημοτικής κίνησης «Πράξη» με την οποία διεκδίκησαν την ψήφο των συνδημοτών μας.
Γιατί, σε αντίθεση με την κ. Χατζηαθανασιάδου, βάζουν το καλό της πόλης μας πάνω από προσωπικές σκοπιμότητες και σκιώδεις συναλλαγές.

Αλλά οι πολίτες της Φιλοθέης, του Ψυχικού και του Νέου Ψυχικού δεν τρώνε κουτόχορτο.
Την Κυριακή θα γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε αυτά τα μικροπολιτικά παιχνίδια και θα ολοκληρώσουν τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο δήμος μας.

*Ο Χαράλαμπος Μπονάτσος είναι υποψήφιος Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού και επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω».