Μπάσκετ: Μεγάλες αποκαλύψεις Μπαρτζώκα για παραμονή Σλούκα, Βεζένκοφ και Παπανικολάου

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας οδήγησε φέτος τον Ολυμπιακό σε «back to back Double», το οποίο συνοδεύτηκε και με την κατάκτηση του πρώτου χρονικά τροπαίου στη σεζόν, του Σούπερ Καπ.

Ο προπονητής του μπασκετικού Ολυμπιακού μίλησε για τη στήριξη του κόσμου, το παράπονο με την απώλεια της Euroleague, τον Σλούκα, τον Παπανικολάου και φυσικά το τι μέλλει γενέσθαι με τον Σάσα Βεζένκοφ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαρτζώκας στην ΕΡΤ:

«Όταν ξαναγύρισα στον Ολυμπιακό, φανταζόμουν ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Οι τίτλοι είναι πάντα το ζητούμενο, αλλά αυτό που φανταζόμουν ήταν μία τεράστια σύνδεση με την μπασκετική ομάδα και τον κόσμο. Είδαμε πολλά sold out, κόσμο στο Βελιγράδι και το Κάουνας. Και δημιουργία νέων φιλάθλων, το βλέπω κάθε μέρα.

Ο μεγαλύτερος τίτλος της σεζόν θα ήταν η Ευρωλίγκα, αλλά δεν την πήραμε. Δέχθηκα και μετά τον τελικό από όλους τους συναδέλφους μου θετικά σχόλια για το πώς παίξαμε. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται πολλή στήριξη από την διοίκηση, χρόνο, τύχη, τα πρόσωπα και υγεία, που είχαμε σε σημαντικό βαθμό.


Δεν είναι δικό μου δημιούργημα η ομάδα, στον ομαδικό αθλητισμό είναι σημαντικά τα πρόσωπα μόνο όταν δουλεύουν μαζί. Όσο μεγαλώνει το επίπεδο, η δεξαμενή των παικτών που μπορείς να πάρεις, μικραίνει, δεν μεγαλώνει. Είναι πιο δύσκολο το έργο, αλλά και δημιουργικό ταυτόχρονα.

Πάντα παίζει ρόλο η συγκυρία και η τύχη. Ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο ισχυρός, παρά την αποχώρηση των ρωσικών ομάδων, τα μπάτζετ δεν μειώθηκαν, αλλά ανεβαίνουν συνεχώς γιατί όλοι θέλουν να διακριθούν στην Ευρωλίγκα. Ο μεγάλος μας ανταγωνιστής στην Ελλάδα ακούω ότι θα βάλει υπέρογκα ποσά. Άρα εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, για να μείνουμε το ίδιο καλοί και όχι καλύτεροι, γιατί αυτό δεν είναι εύκολο.

Αν φύγει ο Βεζένκοφ, δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να κάνει αυτά τα πράγματα. Άρα, πρέπει να βρούμε αλλιώς πόντους, ριμπάουντ και εκτέλεση από άλλη θέση. Δεν βλέπω άλλον στο ‘τέσσερα’ που να κάνει τέτοια πράγματα. Πρέπει να αλλάξουμε λίγο μορφή, να βρούμε περισσότερους πόντους από την περιφέρεια και το ‘πέντε’.

Απεύχομαι επίσης να φύγει ο Σλούκας, το ιδανικό σενάριο στο μυαλό μου είναι να μείνουν και οι δυο και ο Παπανικολάου. Πρέπει, όμως, να μείνουμε στην χαρά τώρα. Θα υπάρχουν εξελίξεις σύντομα, θα πρέπει να μιλήσουμε με την διοίκηση να χαράξουμε την στρατηγική μας, να δούμε τα δεδομένα. Είναι δύσκολη η θέση μου, γιατί αν φύγει τέτοιος παίκτης, πρέπει να αλλάξει δομή η ομάδα.

Δεν ξέρω αν ήταν αίτημα, ευχή ή ανακοίνωση αυτή του Προέδρου. Μακάρι να είναι πραγματικότητα. Το ΣΕΦ έχει συνδεθεί με μεγάλες στιγμές της ομάδας, αλλά και της Εθνικής. Δεν είναι τόσο σύγχρονο, όσο μεγαλώνει η ομάδα, πρέπει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους φιλάθλους που έρχονται. Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη λύση στο να πάει προς αυτή την κατεύθυνση, για να γίνει καλύτερο γήπεδο.

Στην Λοκομοτίβ συνέβαινε κάτι αντίστοιχο με τους φιλάθλους, αλλά όχι σε αυτό το μέγεθος. Εμείς είμαστε εδώ πιο εκδηλωτικοί σαν λαός. Νιώθω φανταστικά γιατί προέρχομαι κι εγώ από το ίδιο περιβάλλον και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Αλλά ξέρω πολύ καλά ότι σε αυτή την δουλειά, τίποτα δεν είναι για πάντα, γιατί έχω ζήσει και τις δυο πλευρές του νομίσματος».

(in.gr)

eep logo