UEFA: Βαριά τιμωρία στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα έκτροπα στην Αθήνα

Χωρίς τους φιλάθλους της στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια

Η UEFA μπορεί να άργησε αλλά, το βράδυ του Σαββάτου (19/08), ανακοίνωσε την τιμωρία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκαν της ομάδας που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Έτσι, λοιπόν, οι οπαδοί της κροατικής ομάδας απαγορεύεται να βρεθούν στις εκτός έδρας αναμετρήσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου χαρακτήρισε τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ως «υψηλού κινδύνου», κρίνοντας τελικά θεμιτό να επιβάλλει στο κλαμπ το μίνιμουμ των ποινών. Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η UEFA ζητά από τον σύλλογο της Κροατίας ένα καλύτερο πλάνο για να εξαλείψει τα φαινόμενα βίας που σχετίζονται με το οπαδικό της κίνημα, ενώ ζήτησε και εκθέσεις από την ομάδα σε αυστηρό ύφος.

Ως εκ τούτου, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στο ματς κόντρα στην τσεχική ομάδα της Σπάρτα Πράγας για το Europa League, εφόσον ο κροατικός σύλλογος αποκλείστηκε από το Champions League μετά τις αναμετρήσεις απέναντι στην ΑΕΚ.

(ieidiseis.gr)

eep logo