Ο Νότης Μαριάς για τις θαλάσσιες μεταφορές στο Αιγαίο

marias notis

Παρέμβαση για την ενίσχυση των θαλάσσιων μεταφορών στο Αιγαίο έκανε στις 8 Σεπτεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι οι μεταφορές είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης και η αναβάθμισή τους πρέπει να γίνεται με γνώμονα τον επιβάτη και την προστασία του περιβάλλοντος.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Οι μεταφορές όμως ευθύνονται για το 25% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Είναι ο δεύτερος σε μέγεθος τομέας εκπομπής αερίων θερμοκηπίου μετά τον τομέα της ενέργειας. Για το λόγο αυτό πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να προωθήσει τις εναλλακτικές μεταφορές, να προωθήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδίως τους σιδηροδρόμους. Στον τομέα των οδικών μεταφορών πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές προκειμένου να έχουμε μείωση των οδικών ατυχημάτων αλλά και να υπάρξουν ενισχυμένοι έλεγχοι».
Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής τόνισε: «Ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τις θαλάσσιες μεταφορές προκειμένου οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών και ιδίως του Αιγαίου να έχουν συνεχή πρόσβαση στην ενδοχώρα».

eep logo