Μια «Μαγεμένη Βασιλοπούλα» για μεγάλους

magemenh vassilopoula pappa

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, το αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεατών και τις εξαιρετικές κριτικές «Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα» με την Αθηνά Παππά σε κείμενο & σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρόδη-Ιωάννη Κυφωνίδη παρατείνεται για άλλες δύο παραστάσεις, την Τρίτη 17 Μαρτίου και την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 21.30.
Κριτικοί και κοινό εξήραν την προσπάθεια της πρωταγωνίστριας Αθηνάς Παππά, η οποία δύο μέρες πριν την πρεμιέρα είχε ένα ατύχημα που την καθήλωσε στην αναπηρική καρέκλα επί σκηνής. Η Μαριλίζα Ρέντλ αντικατέστησε επάξια την Αθηνά Παππά στις σκηνές που έπρεπε να παίζει όρθια.

Η «Μαγεμένη Βασιλοπούλα» δεν είναι παραμύθι για παιδιά. Είναι ένας χειμαρρώδης μονόλογος με ηρωίδα μία γυναίκα, η οποία μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοχειρίας διηγείται τη ζωή της χρησιμοποιώντας γλαφυρή αφήγηση και το μαύρο χιούμορ.
Με αναφορές στη Μάρλεν Ντήτριχ, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τις γυναίκες της Μικρασίας με τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες τους, καταφέρνει να συνδέσει τις μνήμες του χθες με το σήμερα.
Η Αθηνά Παππά στο ρόλο της Μαγεμένης βασιλοπούλας κυριαρχεί με την πληθωρική παρουσία και την ιδιαίτερη φωνή της, συνδυάζοντας ετερόκλητους κόσμους. Αλλάζει όψεις και ρούχα επί σκηνής.
Μεταμορφώνεται σε χορεύτρια καμπαρέ, χορεύει αισθησιακά, προκαλεί, επικοινωνεί με το κοινό και σου ζητάει… τσιγάρο.
Βιώνει τη μανιοκατάθλιψη της ηρωίδας που κατορθώνει ν’ αυτοσαρκάζεται, να σαρκάζει, να σχολιάζει, να γελά και να ονειρεύεται… καθισμένη σε μία αναπηρική καρέκλα.

Συντελεστές της παράστασης
Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια : Κωνσταντίνος Ρόδης & Ιωάννης Κυφωνίδης
Φωτογραφίες-Φωτισμοί: Βαγγέλης Ρασσιάς
Ενδυματολογία: Αθηνά Παππά
Σκηνικό Περιβάλλον: Βασιλική Σύρμα
Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου
Voice Over: Αθηνά Νάννου, Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη


Η Αθηνά Παππά είναι γνωστή σε όλους, το βιογραφικό της μακροσκελές και η θητεία της στο θέατρο παραπάνω από σεβαστή.
Σπούδασε νομική και αποφοίτησε από τη σχολή Βεάκη. Διδάχτηκε αρχαίο δράμα, Σαίξπηρ και αμερικάνικο σύγχρονο θέατρο από τον Μίνω Βολανάκη. Προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές σε Αμβούργο και Βερολίνο. Στο θέατρο συνεργάστηκε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους με σκηνοθέτες, όπως οι:
Μάνο Χατζιδάκι, Μίνω Βολονάκη, Μιχάλη Κακογιάννη, Robert Williams, Γιάννη Κακλέα, Γιάννη Διαμαντόπουλο και πολλούς άλλους ακόμη.
Έχει πάρει μέρος σε 30 θεατρικές παραστάσεις, σε 20 κινηματογραφικά έργα και 20 τηλεοπτικές σειρές και τηλεταινίες. Έχει γράψει 10 θεατρικά έργα τα οποία ανέβηκαν όλα με επιτυχία στο θέατρο.
Και τώρα θα την απολαύσουμε στη θεατρική παράσταση, Η μαγεμένη βασιλοπούλα, σε κείμενο των Ρόδη-Κυφωνίδη.


Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
(Πειραιώς 206, Ταύρος)

Παραστάσεις: 17, 24 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Διάρκεια :70’

Γενική Είσοδος: 12€

8€ Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΤΟΕ (τραπεζοϋπάλληλοι)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65 ετών

eep logo