Καίτη Φλώρου, Η βασίλισσα της γραφομηχανής

kaith florou

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Προκόπη Δάφνου με θέμα
«Καίτη Φλώρου, Η βασίλισσα της γραφομηχανής» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 8.30 το απόγευμα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ένας φόρος τιμής στους τεχνικούς, τους αθέατους συντελεστές της μικρής και της μεγάλης οθόνης, και συγκεκριμένα στην Καίτη Φλώρου, ειδική στη δαχτυλογράφηση θεατρικών έργων και σεναρίων, που με το χρόνο έγινε αναπόσπαστο και απαραίτητο μέλος της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.
Προλογίζει ο Κώστας Βρεττάκος.

Σκηνοθεσία- Παραγωγή: Προκόπης Δάφνος
Διεύθυνση Φωτογραφίας - Ηχοληψία: Προκόπης Δάφνος
Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας
Μουσική Επιμέλεια: Άννα Πασχαλίδου

...Δουλεύουν πίσω από τις κάμερες. Αθέατοι συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα που απολαμβάνει το κοινό στην οθόνη. Ποιος μπορεί να φανταστεί τη συνεισφορά τους; Ο Προκόπης Δάφνος καταξιωμένος, έμπειρος και βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας με περισσότερα από 35 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, συνεχίζει δημιουργώντας, από το 1989, ντοκιμαντέρ για τους τεχνικούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου καταγράφοντας μέσα από τις μαρτυρίες τους αυτή τη σημαντική περίοδο για την έβδομη τέχνη στη χώρα. Μέσα από την κάμερά του, τις πολλές και διαφορετικές συνεντεύξεις και ντοκουμέντα που αποτυπώνει διαφυλάσσει την ιστορία του ελληνικού σινεμά και αποκαλύπτει άγνωστες, στο πλατύ κοινό, ιστορίες ανθρώπων που αγάπησαν και στήριξαν την ελληνική ταινία.

Η Καίτη Φλώρου ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του ΄50 από ένα γραφείο κομπάρσων σαν απλή δακτυλογράφος. Έξυπνη, δραστήρια δημιουργική και ανήσυχο πνεύμα ειδικεύτηκε στη δαχτυλογράφηση θεατρικών έργων και σεναρίων. Από το γραφείο της πέρασε όλος σχεδόν ο Ελληνικός κινηματογράφος. Σύντομα άρχισε να επεμβαίνει και στα σενάρια και να γίνεται η πρώτη θεατής – κριτής του κάθε έργου. Έτσι καθιερώθηκε σαν αναπόσπαστο και απαραίτητο μέλος της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Ο Προκόπης Δάφνος για την ταινία του Καίτη Φλώρου, Η βασίλισσα της γραφομηχανής έλαβε Τιμητική Διάκριση στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2014.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα του ντοκιμαντέρ

https://www.youtube.com/watch?v=OCPIMPd_2Go&feature=youtu.be

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Τιμή εισιτηρίου 3€

 

eep logo