Ξύνεται στη γκλίτσα του τσομπάνη

patras vaggelis

Το …μακρινό 2010, τις τελευταίες ημέρες της διοίκησης Φασούλα (που είχε ήδη χάσει τις δημοτικές εκλογές και είχε για άλλη μια φορά εξαφανιστεί από τον Πειραιά), κάποιοι μη αιρετοί παράγοντες διορισμένοι σε έμμισθες θέσεις από τον ίδιο το χειρότερο δήμαρχο που πέρασε ποτέ από τον Πειραιά και μη θέλοντας να παραδεχθούν την πραγματικότητα, ότι τέλειωνε δηλαδή η όποια εξουσία τους, ξεσάλωναν.
Ένας από αυτούς, ήταν ο εικονιζόμενος, αντιπρόεδρος τότε της ΔΗΡΑΠ, Βαγγέλης Πάτρας. Η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ χρωστούσε μισθούς αρκετών μηνών στους εργαζόμενους στο Κανάλι-1 και καθώς δεν κατέβαλε το δώρο Χριστουγέννων, κάτι που συνιστά αυτόφωρο αδίκημα, οι εργαζόμενοι υπέβαλλαν μήνυση στη διοίκηση του Καναλιού. Το Portnet κατέγραφε σχεδόν σε καθημερινή βάση τα γεγονότα, όπως τα επληροφορείτο από συναδέλφους δημοσιογράφους εργαζόμενους στο Κανάλι-1. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην άφιξη ενός περιπολικού που αναζητούσε πρόεδρο ή αντιπρόεδρο της ΔΗΡΑΠ, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, ενώ στα ρεπορτάζ του είχε αναφερθεί στο κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που είχαν επιβάλλει ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, πρόσθεσε δε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Β.Πάτρας κρυβόταν για να μην συλληφθεί, πάντα στο πλαίσιο του αυτόφωρου.
Όλα αυτά είναι περιστατικά, που συνέθεταν ένα καθημερινό ρεπορτάζ που έκανε το Portnet και κάποιες φορές υπέγραφα. Θα τα είχαμε ξεχάσει, αν δεν μας τα θύμιζε ο ίδιος ο Βαγγέλης Πάτρας, ο οποίος μας εγκαλεί για συκοφαντική δυσφήμιση!
Αφού το θέλει λοιπόν, ας βρεθούμε στις 11 Ιουνίου στο δικαστήριο. Ένας εν ενεργεία υπουργός, ένας πρώην υπουργός, ο σημερινός Πρόεδρος του Καναλιού-1 και τότε αντιδήμαρχος οικονομικών, εργαζόμενοι που έζησαν εκείνη την περίοδο από τα μέσα στο Κανάλι-1, ένας υποψήφιος δήμαρχος και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, θα είναι δίπλα μου ως μάρτυρες υπεράσπισης.
Περιμένω με ενδιαφέρον να δω ποιον θα κουβαλήσει ο Πάτρας. Την τότε πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ, ή μήπως τον ίδιο τον Παναγιώτη Φασούλα; Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια δική με ξεχωριστό πολιτικό και Πειραϊκό ενδιαφέρον. Και επιπλέον θα βιώσω την εμπειρία να είμαι για πρώτη φορά κατηγορούμενος γιατί ως δημοσιογράφος έκανα τη δουλειά μου!

Νότης Ανανιάδης

eep logo