Αμφιλεγόμενη κίνηση

cosco worker

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι είναι υπέρ των ξένων επενδύσεων – και καλά κάνουν. Τη πολιτική αυτή άποψη υποστηρίζει και η κάθοδος του σήμερα Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της Cosco στο Πέραμα. Πλην όμως η χρονική συγκυρία και η επιλογή να μην επισκεφθεί και την διοίκηση ή τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, μάλλον «θολώνει» το τοπίο.
Κατ’ αρχήν βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διεθνής διαγωνισμός για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και, αν και κανένας δεν ποντάρει σε άλλον πλην της Cosco, αποτελεί άκομψη κίνηση δεοντολογικά η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις ενός υποψηφίου – όσο άκομψη ήταν και η «ιδιωτική» αντίστοιχη επίσκεψη του Γ. Βαρουφάκη στις ίδιες εγκαταστάσεις.
Κατά δεύτερον, η επιλογή του Στ. Θεοδωράκη να μην επισκεφθεί (και) τον ΟΛΠ επιτρέπει στους συνδικαλιστές να τον τοποθετούν (αδίκως) στην ίδια χορεία με τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος ως πρωθυπουργός επί 2 ½ έτη ποτέ δεν επισκέφτηκε τον ΟΛΠ, ενώ είχε βρεθεί δυο – τρεις φορές στις εγκαταστάσεις της Cosco. Νομίζω ότι η επίσκεψη αυτή του Στ. Θεοδωράκη δεν αποτελεί και την ιδανικότερη πολιτική πρωτοβουλία του Ποταμιού.

eep logo