Επιτυχημένη, αλλά…

kanali 1

Πέρα από κάθε αμφιβολία απολύτως επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που οργανώθηκε για τα 28 χρόνια λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Πειραιά, «Κανάλι-1». Όταν στην ίδια εκδήλωση βρίσκεται και ο Θ. Δρίτσας και ο Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Γ. Κατρούγκαλος και ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Αν. Ανδριανόπουλος κι ο Δ. Καρύδης, ο δήμαρχος Πειραιά, ο Περιφερειάρχης Πειραιά, αλλά και ο δήμαρχος Περάματος και βουλευτές της Α’ και της Β’ Πειραιά, ευλόγως μόνο επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η εκδήλωση. Τόσο που, όπως ακούστηκε, αν όλοι αυτοί άκουγαν πέντε λεπτά την ημέρα «Κανάλι -1», θα είχε λυθεί το (οξύτατο) πρόβλημα ακροαματικότητας του σταθμού. Από εκεί κι έπειτα πάντως υπάρχουν σοβαρά «αλλά», τα οποία πρέπει να προβληματίσουν τους διοργανωτές. Για παράδειγμα σωστή επιλογή να τιμηθεί ργο Κούνδουρο και η μνήμη του επί σειρά δύο ετών γενικού διευθυντή του Καναλιού, Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, αλλά είναι απορίας άξιον γιατί λησμονήθηκε ένας ακόμη απών. Ο επί 23 χρόνια διευθυντής ραδιοφωνίας του σταθμού, Πειραιώτης Μιχάλης Γαργαλάκος, που επίσης άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο πριν ένα χρόνο. Κι ακόμη γιατί λησμονήθηκαν και δεν αναφέρθηκαν ονόματα συνδημιουργών του σταθμού, κάποιοι μάλιστα από τους οποίους ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
Για να μη αναφερθούμε σε «ονόματα» του χώρου της δημοσιογραφίας που πέρασαν από το Κανάλι -1 και προσέφεραν στο σταθμό, η μετέπειτα καριέρα των οποίων μόνο ως δικαίωση του ίδιου του Καναλιού μπορεί να θεωρηθεί. Ατέλειωτος ο σχετικός κατάλογος. Από τον Κώστα Παπανικολάου και τον Νικόλα Βουλέλη, μέχρι τον Γιάνη Τριάντη και την Αννα Παναγιωταρέα, και από τον Ζαχαρία Λουδάρο και την Μαρία Γεωργίου μέχρι τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και τους μακαρίτες Γιώργο Κούνδουρο και Νίκο Χρυσαφόπουλο, για να μείνω μόνο σε όσους πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό. Και φυσικά ένα σχόλιο σαν κι αυτό μπορεί πρόχειρα να αναφέρεται σε κάποιους και να ξεχνάει κάποιους άλλους, μια επίσημη , θεσμική εκδήλωση ενός δημοτικού ραδιοσταθμού όμως δεν μπορεί να διακρίνεται από μια τέτοια προχειρότητα.

ΥΓ. Ελπίζω του χρόνου, στα 29α γενέθλια του σταθμού να μην επαναληφθούν τέτοια λάθη κι επίσης ελπίζω μέχρι του χρόνου να μου έχουν δοθεί τα cd με τις φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Μελίνας Μερκούρη από συνεντεύξεις τους που μου είχαν παραχωρήσει για το «Κανάλι -1», όπως ακριβώς μου υποσχέθηκε η διοίκηση του σταθμού.

Ν.Α.

eep logo