Αντώνης Μπενέτος με Χρήστο Βρεττάκο!

benetos vrettakos

Η οικογένεια Μπενέτου στον Πειραιά, μια μεγάλη οικογένεια με πέντε αγόρια (!) είναι γνωστή και για την διαχρονική ιστορική της σχέση με την Αριστερά, ήδη από τα χρόνια του πατέρα τους.

Ο μικρότερος από τα πέντε αδέλφια, ο Αντώνης Μπενέτος, που ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 Γραμματέας της ΚΝΕ στο τότε 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά, είχε από εκείνη την εποχή κερδίσει τον σεβασμό πολιτικών φίλων και αντιπάλων με τη μετριοπάθεια και το χαμηλών τόνων ύφος που τον διέκρινε. Πως ήταν οι Κνίτες της εποχής; Ε, καμία σχέση!
Δεν είναι τυχαίο ίσως ότι αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική και ασχολήθηκε με την αργυροχρυσοχοΐα, έναν κλάδο που οι Μπενέτοι έχουν οικογενειακή παράδοση, κατακτώντας μάλιστα τη φήμη του εξαιρετικού τεχνίτη.

Σε κάθε περίπτωση, για σχεδόν 40 χρόνια, ο Αντώνης Μπενέτος παρακολουθούσε τα κοινά εκ του μακρόθεν. Ως εκ τούτου κάτι πρέπει να σημαίνει η επιλογή του να επιστρέψει μετά τα εφηβικά του χρόνια στην ενεργό πολιτική δράση, στο πλευρό του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου. Ο ίδιος εξηγεί ότι είδε στο πρόσωπο του εκ νέου υποψηφίου δημάρχου, κατά την προηγούμενη θητεία του, έναν «καθαρό» δήμαρχο, που ξεπερνάει κομματικές γραμμές και αγωνίζεται για το καλό της πόλης του.

Η υποψηφιότητα του Αντώνη Μπενέτου με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Βρεττάκου στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας προσδίδει από μόνη της σημαντική υπεραξία στην παράταξη του απερχόμενου δημάρχου.

eep logo