Έργα υποδομών και αναπτυξιακή προοπτική του Πόρου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Γ. Δημητριάδη

Οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του Πόρου, με την αξιοποίηση του τουριστικού κεφαλαίου του νησιού, την αναβάθμιση των υποδομών του, αλλά και την δρομολόγηση νέων έργων, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Πόρου Γ. Δημητριάδη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλης, ο Τμηματάρχης Τεχνικών Υπηρεσιών Αντιπεριφέρειας Νήσων Στ. Βεϊόγλου και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την υλοποίηση μεγαλόπνοων έργων για το νησί και τους κατοίκους του, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, το δίκτυο ομβρίων υδάτων και αποχετευτικού συστήματος στο Παντορροϊκό, αλλά και αναπλάσεις πλατειών και αθλητικών χώρων.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, ευχαριστώντας θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Μπόγρη για την άοκνη και διαρκή προσήλωσή της στα ζωτικής σημασίας θέματα όλων των νησιών της Περιφέρειας Αττικής, επισήμανε:

«Διαρκής προσπάθειά μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του τουριστικού μας κεφαλαίου. Ο Πόρος, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Αττικής μας και πόλος έλξης για τους επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πρέπει να είναι εκ των πρωταγωνιστών σε αυτή την πορεία ανάπτυξης. Ως Περιφέρεια Αττικής, μέσα από τα χρηματοδοτικά μας εργαλεία, επιδιώκουμε την αναβάθμιση των υποδομών με την υλοποίηση έργων, τα οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών, με σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και στην τουριστική κίνηση».

 

eep logo