Έργα ναυαγιαιρέσεων στην περιοχή του Τύμβου Σαλαμίνας

salamina navagia tymvos

Συνάντηση του Δημάρχου Σαλαμίνας Γιώργου Παναγόπουλου και του Διοικητή ΔΑΛ Δημοσθένη Μπακόπουλου

 

Kατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος ενημερώθηκε για την πρόοδο των ναυαγιαιρέσεων στην περιοχή του Τύμβου Σαλαμίνας.

O Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων Δ.Μπακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι ναυαγιαιρέσεις θα ολοκληρωθούν πριν τον συμφωνημένο συμβατικό χρόνο (Απρίλιος 2020), ώστε ο Δήμος και η τοπική κοινωνία να σχεδιάσουν ορθολογικά τις εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ο Δήμαρχος ζήτησε το έργο των ναυαγιαιρέσεων να συνεχιστεί απαρέγκλιτα και υπογράμμισε τη σημασία του για το νησί. Παράλληλα συμφωνήθηκε η ΔΑΛ να συνδράμει τον Δήμο Σαλαμίνας κατά την προετοιμασία των εκδηλώσεων για την επέτειο των 2.500 ετών από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Στο παρόν στάδιο συμφωνήθηκε η ΔΑΛ να συνδράμει τον Δήμο Σαλαμίνας στην αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής του Μόλου Καματερού αναλαμβάνοντας την απομάκρυνση των ναυαγίων της περιοχής της και συμβάλλοντας με εξειδικευμένο προσωπικό στην αναλυτική καταγραφή των αναγκαίων παρεμβάσεων.

eep logo