Περιοδεία Γ. Γεννιά σε Ύδρα και Σπέτσες

g gennia spetses

Δενδροφύτευση στις Σπέτσες - Τριήμερος εορτασμός των Αγίων Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, Νικολάου, Ιωάννη και Σταματίου



Τα θερμά της συγχαρητήρια για τη μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων των Σπετσών, έδωσε η βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, που πήρε μέρος στην αναδάσωση του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, μετά την πυρκαγιά της 1ης Αυγούστου.
Η δενδροφύτευση των 1200 δένδρων έγινε με πρωτοβουλία της οργανωτικής επιτροπής του Spetses mini Marathon, σε συνεργασία με τον Δήμο Σπετσών και υπό την έγκριση του αρμόδιου Δασαρχείου.

«Μετά την άμεση κινητοποίηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έρχεται και η κινητοποίησή σας για την αναδάσωση του νησιού. Πραγματικά είστε πολύ άξιοι, όλοι οι Σπετσιώτες, κάτοικοι, εθελοντές, δημοτική Αρχή, τα σχολεία του νησιού και όλοι οι φορείς του», τόνισε η κ. Γεννιά κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Spetses mini Marathon, που προηγήθηκε της δενδροφύτευσης.

Η βουλευτής βρέθηκε στο νησί με αφορμή τόσο τη δενδροφύτευση, όσο και τον τριήμερο εορτασμό των Αγίων Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, Νικολάου, Ιωάννη και Σταματίου, που μαρτύρησαν στη Χίο, πριν από 190 χρόνια, στις 3 Φεβρουαρίου 1822.
Το Σάββατο, 3 του μήνα, η κ. Γεννιά παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου, κ. Διονυσίου και με τη συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. Στη συνέχεια ακολούθησε τη λιτάνευση της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων στους γραφικούς δρόμους των Σπετσών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η βουλευτής παρακολούθησε τη συναυλία των Μουσικών Συνόλων και τη βράβευση του β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Παρασκευά.
Την κ. Γεννιά ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τις ενέργειες που έχει κάνει για τις Σπέτσες, ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου του νησιού, Ιάσων Ορλάνδος, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Της τριήμερης επίσκεψης στις Σπέτσες, προηγήθηκε η επίσκεψη της κ. Γεννιά στην Ύδρα, όπου παρέστη στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Ιερού Ναού της Υπαπαντής, χοροστατούντος του εβασμιότατου Μητροπολίτη ‘Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ. Η βουλευτής ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον Αρχιμανδρίτη, Πατέρα Θεόδωρο και συνομίλησε με φορείς του νησιού.