Κοπή πίτας Εθελοντικού Σώματος Σαλαμίνας

chatziperos vravefsi salamina

Βράβευση του Διοικητή Ναυστάθμου Σαλαμίνας από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π.Χατζηπέρος επισκέφθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου το νησί της Σαλαμίνας προκειμένου να παραβρεθεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ε.Σ.Σ.Α.Κ. (Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών).

Ο κ. Χατζηπέρος ευχήθηκε καλή χρονιά και απέδωσε τιμητική πλακέτα στον Διοικητή του Ναυστάθμου Σαλαμίνας Αρχιπλοίαρχο κ. Γιώργο Μπαμπλένη. Ευχαρίστησε το Διοικητή για την άψογη συνεργασία του και την βοήθεια που δίνει στο νησί της Σαλαμίνας με την προσφορά του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους αναγνωρισμένους εθελοντές πυροσβέστες του νησιού. Η εν λόγω συνεργασία είναι υποδειγματική και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες υπηρεσίες. Συνεχάρη τον Διοικητή για την διατήρηση της Ναυτικής Παράδοσης, της ιστορικής μνήμης και βέβαια για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Τέλος, συνεχάρη τους εθελοντές διασώστες της Σαλαμίνας για την ανιδιοτελή προσφορά τους και τη βοήθεια τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό τους κ. Στράτο Γεωργαντίδη. Τόνισε δε ότι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται η Πατρίδα μας αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την βοήθεια στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα, παρά το γεγονός ότι το 2017 είχαμε πολλές εστίες πυρκαγιάς στο νησί, λόγω της έγκαιρης ειδοποίησης και επέμβασης των εθελοντών και της άψογης συνεργασίας τους με το Πυροσβεστικό Σώμα, δεν είχαμε σοβαρές επιπτώσεις. Επιπλέον ευχαρίστησε και τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαλαμίνας Επιπυραγό Παναγιώτη Αράπη για την αρμονική συνεργασία τους.

eep logo