Δημοκρατική Παιδεία στην τάξη και στην πράξη

1 dp logo

Παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς και γονείς

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού κόσμου σε θέματα δημοκρατικής παιδείας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας, σε συνεργασία με τη «Δημοκρατική Παιδεία», τη Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά και τον Δήμο Κορυδαλλού διοργανώνουν εκδήλωση- παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Δημοκρατική Παιδεία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240 και Νικηφορίδη και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας Νηπιαγωγών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας.

Την πλατφόρμα παρουσιάζουν οι: Γεράσιμος Κουζέλης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Δημοκρατική Παιδεία, Καθηγητής Επιστημολογίας και Κοινωνιολογίας της Γνώσης , Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ορέστης Διδυμιώτης Υποψήφιος διδάκτορας κοινωνικής θεωρίας Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ελπίδα Μαρκοπούλου, Ψυχολόγος, Υποψήφια διδάκτορας στην κοινωνιολογία της εκ-παίδευσης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δέσποινα Παρασκευά- Βελουδογιάννη, Φιλόλογος, Πολιτική επιστήμονας, Υποψήφια διδάκτορας κοινωνικής θεωρίας Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαγδαληνή Τσεβρένη, Πολιτική Επιστήμονας, Υποψήφια διδάκτορας πολιτικής φιλοσοφίας, Tμήμα Πολιτικής Eπιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης .
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Δημοκρατική Παιδεία» είναι ένα σημαντικό εργαλείο- βιβλιοθήκη υλικού, το οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εντάξουν στη διδακτική πρακτική τους, ώστε να εμφυσήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες τους τις πανανθρώπινες αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό κατηγοριοποιείται ανά θεματική ενότητα, σχολική τάξη και είδος υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να αναζητούν εύκολα ιδέες και δραστηριότητες για να προωθούν στις τάξεις τους δράσεις σχετικές με την άρση των προκαταλήψεων και των στερεο-τύπων.
Η πλατφόρμα εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δημοκρατική Παιδεία», το οποίο είναι ένα διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

eep logo