Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και ανακατασκευές αθλητικών υποδομών

1 IMG 7534

Ανακοίνωσε ο Γ.Μώραλης σε εκδήλωση του Ατρόμητου Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του Συλλόγου Ατρόμητος Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Πολυχώρο "Κ. Κωσταράκος" στα Καμίνια.
Ο κ. Μώραλης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τη δημιουργία γηπέδου 11 x 11, σε οικόπεδο του Δήμου Πειραιά στη Θηβών και Φαλήρου σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επιπλέον ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε και σε μια σειρά σημαντικών ανακατασκευών σε αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε: "Καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Θα ήθελα να ευχηθώ όλο και περισσότερα παιδιά να αθλούνται, με το ποδόσφαιρο αλλά και με άλλα αθλήματα. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι η σημαντικότερη διέξοδος στις μέρες μας για τη νεολαία, για τα παιδιά. Είναι μια υγιής δραστηριότητα που βοηθάει στην πειθαρχεία, στην ομαδικότητα, στην εκγύμναση, ενώ παράλληλα αποφεύγονται οι κακοτοπιές. Είναι ευκαιρία να πω σε ένα αθλητικό σωματείο ότι το 2017 θα υπάρχει μια "έκρηξη" ανακατασκευής αλλά και δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων στην πόλη μας. Ο Πειραιάς υστερεί σε αθλητικές υποδομές, περισσότερο από κάθε άλλη μεγάλη πόλη, ενώ έχει πολλές διακρίσεις ομαδικές ή ατομικές σε πολλά αθλήματα. Οι ελλείψεις στον Πειραιά είναι γνωστές και ήδη προχωράμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια στην πλήρη ανακατασκευή του Θεμιστοκλείου και στην ανακατασκευή του Σαλπέα και του γηπέδου των Καμινίων. Εντός του 2017 δημοπρατείται και το Παπαστράτειο.
Επίσης, κι αυτό το λέω πρώτη φορά δημοσίως, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, θα δημιουργηθεί ένα γήπεδο 11 x 11, στη Θηβών και Φαλήρου για τις Ενώσεις του Πειραιά, σε οικόπεδο του Δήμου Πειραιά που είναι χαρακτηρισμένο για αθλητικούς χώρους. Θα υλοποιήσουμε μια σημαντική συνέργεια με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία θα συνδράμει στην εγκατάσταση και εμείς θα διαθέσουμε το οικόπεδο. Είναι μια λύση για τα σωματεία του Πειραιά που ταλαιπωρούνται. Παράλληλα θα προχωρήσει και η ανακατασκευή του γηπέδου 11 x 11 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Θεωρώ ότι η υλοποίηση αυτών των έργων αλλά και άλλων παρεμβάσεων που σχεδιάζουμε, θα αλλάξουν τον χάρτη, τη δραματική εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας να υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες αν δεν διαθέτει η πόλη μας κατάλληλους χώρους. Στην πόλη θα βελτιωνόμαστε χρόνο με το χρόνο. Είμαστε δύο χρόνια Δημοτική Αρχή, πλέον ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε αυτά τα οποία σχεδιάζαμε. Σίγουρα κάποια θέματα έχουν δρομολογηθεί, δεν είναι τόσο πολλά και μεγάλα για να αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας. Θεωρώ ότι το 2017 και το 2018 θα είναι οι χρονιές που θα υλοποιηθούν τα περισσότερα από αυτά που είχαμε υποσχεθεί στους Πειραιώτες και είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνουν ή κάποια έργα θα δρομολογηθούν. Και για τη χώρα αλλά και για την πόλη ειδικότερα είμαι αισιόδοξος ότι κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε προς το καλύτερο. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Σωματείο σας, είναι σημαντική η άθληση, η συμμετοχή, γιατί προάγεται ο αθλητισμός".

eep logo