«Αγάλματα» έγιναν στη «χώρα του Τράκα Τρούκα»

1 eirhni

Tους προβληματισμούς του Βασιλιά Τράκα Τρούκα γνώρισαν τα παιδιά που βρέθηκαν αρχές Νοεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη. Η νηπιαγωγός Ελένη Τάτσιου αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο τις περιπέτειες του βασιλιά και τις δυσκολίες που συνάντησε για να κατακτήσει νέες χώρες.
Τι κάνει ο Τράκας- Τρούκα όταν βλέπει ότι το βασίλειό του έχει ερημώσει, έχει "σβηστεί" το χαμόγελο από τα πρόσωπα των ανθρώπων και τα παιδιά δεν παίζουν πια...

Η παρουσιάση του βιβλίου έγινε με διαδραστικό τρόπο αφού οι συμμετέχοντες υπό τους ήχους του πολέμου και της ειρήνης «φύτεψαν» τους δικούς τους σπόρους της ειρήνης και φιλοτέχνησαν το σήμα της με τις παλάμες τους που βούτηξαν στο χρώμα. Δεν δίστασαν ακόμη να γίνουν και «αγάλματα» αναγνωρίζοντας τα συναισθήματα θυμού και χαράς μέσα από το βιβλίο της Βελέτας Βασιλειάδου Μαρία «Η Ειρήνη στη χώρα του Τράκα- Τρούκα.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παρουσιάσεων βιβλίων με γενικό τίτλο «Παραμυθοκαμώματα» που διοργανώνει το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ Ι. Ρέντη.

eep logo