Ο Φοίνικας Πειραιά στην Αρχαία Ολυμπία

Η μοναδική ομάδα βόλεϊ του Πειραιά που συμμετέχει στην τελετή

Το πνεύμα του Ολυμπισμού που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και κάθε τέσσερα χρόνια ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο και των αξιών που πρεσβεύει, της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας τιμά ο σύλλογος μας που θα συμμετάσχει στις 14 Απριλίου 2024 σε τουρνουά βόλεϊ (τμήματα γυναικών-κορασίδων) υπό τον τίτλο «Olympia 2800».

Η διοργάνωση τελείται στα πλαίσια της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι και της συμπλήρωσης 2.800 χρόνων από την πρώτη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων (776 π.Χ.).
Η τελετή αφής της φλόγας αποτελεί ένα γεγονός ύψιστης συμβολικής σημασίας με παγκόσμια απήχηση αφού υπενθυμίζει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε περισσότερο από ποτέ τα πανανθρώπινα ιδεώδη και τα ιδανικά, της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ομάδες βόλεϊ γυναικών και κορασίδων από την Πελοπόννησο και την Αττική ενώ ο Φοίνικας θα είναι η μοναδική ομάδα από τον Πειραιά.
Στις 15 Απριλίου 2024 οι αθλητές και αθλήτριες όλων των αποστολών θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία και εμπειρία να παρακολουθήσουν την πρόβα της τελετής αφής της φλόγας.
Το τουρνουά διεξάγεται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον ΑΣ Ιπποκράτη. Υποστηρικτές είναι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα # BEACTIVE και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ και της Ένωσης Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (Ε.Σ.ΠΕ.Π.).

 

 

eep logo