Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Ο δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη στο Κρατικό Νίκαιας 

Θέματα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες συζήτησε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο. Ο μεγάλος αριθμός προσέλευσης στις εφημερίες δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και σε συνδυασμό με την υποστελέχωση η πίεση που ασκείται στο νοσοκομείο είναι ασφυκτική. Στην ατζέντα διαλόγου συμπεριλήφθηκε και ο καταυλισμός από κοντέινερ, πίσω από το νοσοκομείο που αρχικά δημιουργήθηκε για τους σεισμοπαθείς του ’99. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Όλγα Μοδινού, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρόληψης και Προαγωγής της υγείας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης τονίζει:
«Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας αποτελεί μονάδα υπερτοπικού χαρακτήρα που καλύπτει τις ανάγκες όλου σχεδόν του Νοτιοδυτικού τμήματος του Λεκανοπεδίου Ατττικής. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυσή του με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό προκειμένου να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις. Με τον Διοικητή του νοσοκομείου Ανδρέα Πλεμμένο εξετάσαμε και το ενδεχόμενο κοινών ενεργειών προκειμένου να δοθεί μια λύση στο καταυλισμό πίσω από το νοσοκομείο».

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Ανδρέας Πλεμμένος επισημαίνει:
«Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Δήμαρχο Νίκαιας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας και τον τρόπο που μπορούμε με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής να επιλύσουμε τα σημαντικότερα εξ αυτών προς όφελος των συμπολιτών μας. Ειδικότερα αποφασίσαμε την στενή συνεργασία όσον αφορά την ανάδειξη τους προς την ηγεσία του Υπουργείου ,κοινές δράσεις προαγωγής της υγείας σε συνεργασία με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για την Πρόληψη και Προαγωγή της υγείας των πολιτών καθώς και την αξιοποίηση του οικοπέδου δίπλα στο νοσοκομείο, με την απομάκρυνση του καταυλισμού που δημιουργήθηκε για τους σεισμοπαθείς του “99 και ακόμα δεν έχει καθαρισθεί».

 

eep logo