Ο Πειραιάς θα υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα!

Η διαδρομή των λαμπαδηδρόμων στο κέντρο της πόλης

Την Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 19:00 το απόγευμα, η Ολυμπιακή φλόγα με πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προερχόμενη από την Πελοπόννησο, θα φτάσει στον Πειραιά από τον Άγιο Διονύσιο μέσω της περιφερειακής οδού Δραπετσώνας.

Σημείο εκκίνησης η Πλατεία Ρολογιού επί της Ακτής Μιαούλη (ώρα εκκίνησης 19:08).

Η διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν οι 28 λαμπαδηδρόμοι είναι η εξής:

Ακτή Μιαούλη- Σαχτούρη- Λεωφόρος Φρεαττύδος- Μαρίνα Ζέας (είσοδος – διαδρομή στη Μαρίνα και έξοδος από την έξοδο των οχημάτων ), 2ας Μεραρχίας, Ηρώων Πολυτεχνείου-Δημοτικό Θέατρο –στάση για την πραγματοποίηση τελετής διαρκείας περίπου 45΄) .

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β΄, Ακτή Μουτσοπούλου, Πλατεία Αλεξάνδρας, Ακτή Κουντουριώτου, Αλεξ. Παπαναστασίου, είσοδος στο Μικρολίμανο από τέρμα Επιδαύρου, Ακτή Δηλαβέρη ( προγραμματισμένη άφιξη την 21:15).

Η φλόγα πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία, από το λιμάνι του Πειραιά στις 27 Απριλίου, επί 11 ημέρες, θα ταξιδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στη διαδρομή της θα περάσει συνολικά από 45 ελληνικές πόλεις και θα διανυκτερεύσει 10 φορές, εκ των οποίων οι δύο σε πλοίο προκειμένου να βρεθεί στα νησιά μας, ενώ θα μπει και σε αεροπλάνο.

koinoniki.gr

 

eep logo