Βοήθεια για τους άστεγους

astegos peristeri

Από την Ομάδα εθελοντών Alex και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά

Συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους, διοργανώνει η Ομάδα εθελοντών Alex, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Η εθελοντική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 19:00 στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Κοραή.

Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου, στους άπορους συμπολίτες μας, που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. 
Όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τα εξής:

Είδη ρουχισμού
Μπουφάν, φόρμες, Τζιν, Πουλόβερ/Μπλούζες, Παπούτσια, Κάλτσες, Φανέλες γάντια, σκουφάκια/καπέλα, κασκόλ. Επίσης, κουβέρτες, μαξιλάρια, Sleeping bag, Ομπρέλες.

Τρόφιμα
Συσκευασμένα τρόφιμα (μακαρόνια, όσπρια), κονσέρβες φρούτα, ξηροί καρποί.
Γλυκά, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών. Αναψυκτικά, Νερά, Ατομικούς χυμούς, Γαλακτοκομικά, Αρτοσκευάσματα.

Είδη υγιεινής
Χαρτιά υγιεινής Μαντιλάκια, Αντισηπτικά, Σερβιέτες, Σαπούνια, Γάντια, Οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε: "Η Ομάδα εθελοντών Alex με διακριτικότητα και ευαισθησία διοργανώνει στην πόλη μας δράση, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για τους άστεγους. Αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρότασή τους, γιατί θεωρώ ότι στις μέρες μας, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που κινούνται στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας, πρέπει να υποστηρίζονται. Ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, έρχομαι αντιμέτωπη καθημερινά με τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό αυτών των ανθρώπων. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τους προσφέρουμε τα απαραίτητα, για να έχουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο, να έρθει την Κυριακή στο Γραφείο Εθελοντισμού, στην πλατεία Κοραή και να προσφέρει ό,τι μπορεί ο καθένας. Πιστέψτε με κάθε προσφορά είναι ουσιαστική!".