ΕΣΠ: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά

Τακτική επικοινωνία για τρέχοντα θέματα της πόλης

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θ. Καπράλος με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, στην οποία παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δ. Καρύδης, Περιβάλλοντος & Πράσινου κ. Α. Καρακατσάνη και Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κ. Π. Ρέππας, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας & Αποχέτευσης κ. Α. Αργουδέλης, ο Α΄Αντιπρόεδρος του ΕΣΠ κ. Ε. Κορκίδης, η Β΄Αντιπρόεδρος Μ. Πιττάκη, ο Αν. Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μ. Χατζηιωάννου και ο Γενικός Γραμματέα του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν σε συζήτηση όλα τα έργα τα οποία «τρέχουν» στον Δήμο Πειραιά, όπως είναι η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του μετρό και η συνεργασία των δυο μερών για τη συνδιοργάνωση προωθητικών ενεργειών και δράσεων προβολής της πόλης μας και της αγοράς μας, που θα ενισχύσουν περισσότερο τον μητροπολιτικό χαρακτήρα του Πειραιά και θα προτρέψουν τον καταναλωτή να τον επισκεφτεί, να περπατήσει την πόλη και να κάνει τις αγορές του στα καταστήματά της.

Συζητήθηκε επίσης μεταξύ άλλων, η γενικότερη μελέτη του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας συνδυαστικά με την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης περιορισμένης στάθμευσης στις εμπορικές οδούς του κέντρου της πόλης, η διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και η σωστή χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να μην εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, θέματα συντήρησης και ανάπτυξης πρασίνου, καθώς και θέματα σχετικά με την προσέλκυση των τουριστών και παραμονής των επισκεπτών της κρουαζιέρας στον Πειραιά.

Αμφότερες οι πλευρές επισφράγισαν την επιθυμία τους για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας τους, για την αναβάθμιση της επιχειρηματικής λειτουργίας της πόλης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.