Πύργος Πειραιά: Ένας διεθνής κόμβος ανάπτυξης

pyrgos 103 view

Στο λιμάνι του Πειραιά, στα 88 μέτρα πάνω από την πόλη

88 μέτρα πάνω από την πόλη του Πειραιά, στην καρδιά του μεγαλύτερου επιβατικού λιμένα στην Ευρώπη και αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ορθώνεται ο πρώτος «πράσινος ουρανοξύστης», πολλαπλών χρήσεων στην Ελλάδα. Ο Πύργος Πειραιά μετασχηματίζεται για να αποτελέσει ένα διαχρονικό αρχιτεκτονικό τοπόσημο, συμβολίζοντας τη δυναμική εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό και τη μετάβαση της Ελλάδας σε ένα νέο αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης.

pyrgos 119 aerial view

Ανακατασκευάζεται μέσα από το ίδιο του το κέλυφος, ενσωματώνοντας τις πιο καινοτόμες πρακτικές βιωσιμότητας με τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες ξεπερνούν τις συμβατικές αρχές σχεδιασμού και κατασκευής, στοχεύοντας στη απόκτηση της ανώτατης βαθμίδας Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης πράσινων κτηρίων LEED. Σηματοδοτεί την έναρξη της ανάπλασης και της αναβάθμισης του λιμανιού, ζωντανεύει την αγορά και ολόκληρη την περιοχή του Πειραιά, η οποία μεταμορφώνεται σε σύγχρονο πόλο αστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Το εμβληματικό κτήριο του Πύργου του Πειραιά, που κατασκευάστηκε αρχικά το 1972, ανοίγει τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 2023 έχοντας 34.600τ.μ. χώρων σε 22 ορόφους και απρόσκοπτη, πανοραμική θέα 360 μοιρών. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κεντρικό λιμάνι, τις μαρίνες των γιωτ, αλλά και τους σταθμούς και τις στάσεις ΜΜΜ (δύο γραμμές μετρό, τραμ, λεωφορεία, προαστιακός, τρένα). Πρόκειται μάλιστα να φιλοξενήσει το πρώτο «πράσινο» concept λιανικής και f&b στην Ελλάδα και τους πιο πολυτελείς χώρους γραφείων.

pyrgos 111 office space

Ο Πύργος του Πειραιά γεννά τη νεότερη ιστορία του ως ένα έργο υπεραξίας για την Ελλάδα, ένα σημείο αναφοράς και περηφάνιας για τους Πειραιώτες, ένας φάρος έμπνευσης για όλους τους Έλληνες και ένας φωτεινός προορισμός δραστηριοποίησης για τη διεθνή ναυτιλιακή και επιχειρηματική κοινότητα.

piraeustower.gr

 

eep logo