Γ. Ραγκούσης: Ελλείψεις καθηγητών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

kedra kallitexniko sxoleio

Κατάλυση της λειτουργίας του καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη Βουλή έφερε ο Γ. Ραγκούσης την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Κερατσινίου-Δραπετσώνας για κατάλυση της λειτουργίας του Σχολείου εξαιτίας της εξαιρετικά καθυστερημένης πρόσληψης των καθηγητών χορού, κινηματογράφου και Θεάτρου.

Συγκεκριμένα, με κατάθεση Αναφοράς ο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., Γιάννης Ραγκούσης καλεί την κα Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στην από 16/2/2022 καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Στην επιστολή-καταγγελία ο Σύλλογος ζητάει απαντήσεις, διότι καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως Καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού, κιν/φου και θεάτρου δε διδάσκονται το μισό χρόνο εξαιτίας της εξαιρετικά καθυστερημένης πρόσληψης των καθηγητών αυτών των ειδικοτήτων.

Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι πρέπει να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) και γενικότερα να καλυφθούν τα οργανικά κενά σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό. Επίσης, αναφέρει ότι μόνο αν κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες πρόσληψης, των καθηγητών κατευθύνσεων, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους καθηγητές στα σχολεία, αφού χρειάζονται 4 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμη ενέργειά τους, σε περίπτωση που για άλλη μια φορά δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.

 

eep logo