Ο "Πειραιάς για όλους" διαμαρτύρεται για τις προκατασκευασμένες αίθουσες νηπιαγωγείων

prokat3

Θεωρεί "πρόχειρη" τη λύση της Δημοτικής Αρχής

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Πειραιάς για όλους" σχολιάζει τις αίθουσες λυόμενης κατασκευής που έχουν τοποθετηθεί σε προαύλιους χώρους σχολείων, σημειώνοντας:

"Αίθουσες λυόμενης προκατασκευής στις σχολικές αυλές θα αντικρίσουν τα νήπια όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν και επιστρέψουν στα σχολεία τους. Και δεν θα πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα. Φρόντισε η δημοτική αρχή γι’ αυτό, που έσπευσε να τοποθετήσει προκάτ αίθουσες, γιατί έπρεπε να ανταποκριθεί και να εφαρμόσει τον νόμο 4521/2018 (υποχρεωτική διετής προσχολική εκπαίδευση), ασθμαίνοντας και χωρίς καμιά προετοιμασία προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το ευαίσθητο θέμα.

Η ολιγωρία και η έλλειψη σχεδιασμού οδήγησαν σε λύσεις πρόχειρες και αποσπασματικές. Γιατί προχειρότητα λέγεται το προκάτ και αδιαφορία αποκαλείται ο περιορισμός του αύλειου χώρου, ιδιαίτερα όταν αφορά παιδιά που θέλουν να κινηθούν, να τρέξουν, να αθληθούν, να παίξουν.

Και ευκαιρία για κάτι καλύτερο και πιο μελετημένο υπήρξε! Πρόσφατα επισκέφθηκε τον Πειραιά η ηγεσία της εταιρείας Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) Α.Ε -του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του ελληνικού κράτους- για να παραδώσει 14 νέες αίθουσες για τις ανάγκες δημοτικών σχολείων. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα μπορούσαν να δράξουν την ευκαιρία για μια «ξενάγηση» στα Νηπιαγωγεία της πόλης μας. Το 23ο στο Χατζηκυριάκειο, το 25ο στην Πειραϊκή, το 26ο στην Καλλίπολη, το 9ο, 15ο, 29ο στη Β’ Δημοτική Κοινότητα και το 1ο στα Μανιάτικα είναι μερικά από αυτά που περιμένουν να συγκροτηθούν οι επιτροπές καταλληλόλητας (απόλυτης αρμοδιότητας και ευθύνης του Δήμου μας) για εξεύρεση χώρων όπου θα κατασκευαστούν νέα κτίρια.

Στο μεταξύ, η δημοτική παράταξη μας «Πειραιάς για όλους», κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος 2021, κατέθεσε και έγιναν αποδεκτές προτάσεις για εκπόνηση 20ετους προγράμματος σχολικής στέγης και άμεσης ωρίμανσης μελετών.

Ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες και να μην χρειαστεί να επαναλάβουμε τα αυτονόητα για να κινητοποιηθεί η δημοτική αρχή. Πρέπει να τελειώνουμε με τις πρόχειρες λύσεις και τα προκάτ".