22ο Φεστιβάλ Δημοτικών Παραδοσιακών Χορών

paradosiakoi xoroi renth

Στην δημοτική ενότητα Αγίου Ιωάννη Ρέντη

 

Το 22ο Φεστιβάλ Δημοτικών Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 8 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, ενήλικες και παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα δημοτικών παραδοσιακών χορών του δήμου με το πέρας της περιόδου 2017-2018 θα παρουσιάσουν στο παρευρισκόμενο κοινό χορούς από την Κέρκυρα μέχρι τον Πόντο, κι από την Κοζάνη μέχρι την Κρήτη.

Στο διήμερο φεστιβάλ σημαντική συμμετοχή κατά την πρώτη ημέρα αποτελεί το χορευτικό τμήμα της δημοτικής ενότητας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, το οποίο με συνεχή 30ετή δράση θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με παλαιούς και νέους χορευτές από παραστάσεις που έδωσαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και θα ολοκληρώσουν βραδιά ξεσηκώνοντας το κοινό με πεντοζάλη και ικαριώτικο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κος Ιωάννης Μπακατσέλος σε δηλώσεις του επισημαίνει:

“Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του δήμου μας, πέρα από την ομαδική και συμμετοχική διαδικασία, συνεισφέρουν στην διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, στην καλλιέργεια ρυθμοκινητικών ικανοτήτων, καθώς και στην εκμάθηση ιστορικών, παιδαγωγικών και αισθητικών αξιών, που συμβάλλουν με την σειρά τους στη διατήρηση και τη διαιώνιση της λαϊκής μας παράδοσης. Η λειτουργία των τμημάτων παραδοσιακών χορών συνεχίζεται αδιάλειπτα δεχόμενα και εξυπηρετώντας όλο και περισσότερο κοινό.”

eep logo