Διοικητικό Πρωτοδικείο και Ιατροδικαστική Υπηρεσία: Υπηρεσίες χωρίς υποδομές, δυναμικό και μέσα

boutsikakis

Παρέμβαση του Χριστόφορου Μπουτσικάκη στον Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας 

Τις ανάγκες σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και μέσα των δύο σημαντικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον Πειραιά, αναδεικνύει με παρέμβαση του στον Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέα Δημοκρατίας και Βουλευτή Καβάλας του Κόμματος, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Πειραιώτης και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει "αρκεί κάποιος να επισκεφτεί τις δύο σημαντικές αυτές υπηρεσίες της Πόλης μας για να διαπιστώσει την προβληματική λειτουργία τους και τις δυσάρεστες συνθήκες όπου επιτελείται το τόσο σημαντικό τους έργο. Και όλα αυτά την στιγμή που οι εξαγγελίες για το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά και τα ευχολόγια για την κατασκευή του δίνουν και παίρνουν και οι εξαγγελίες της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τροφοδοτούν τα πρωτοσέλιδα του τύπου".

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Μπουτσικάκης στην παρέμβαση του, "εν όψει της τουριστικής περιόδου που άρχισε, οι ανάγκες μεγαλώνουν και διευρύνονται, ιδίως για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, η οποία καλείται να καλύψει αυξημένες ανάγκες καθώς εξυπηρετεί δυσάρεστα περιστατικά που συμβαίνουν σε κρουαζιερόπλοια τα οποία φτάνουν στο λιμάνι και καλύπτει εκτός από τον Πειραιά, τα περίχωρα και την Σαλαμίνα, πλήθος νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού". Και συμπληρώνει:

"Για παράδειγμα ας φανταστεί κάποιος την εικόνα που σχηματίζει κάποιος συγγενής ή φίλος ενός Αμερικανού ή Ευρωπαίου τουρίστα, ο οποίος φορτισμένος ψυχικά και συναισθηματικά προσέρχεται λόγω του δυστυχήματος του γνωστού του στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πόλης μας και ο οποίος συναντά τριτοκοσμικές συνθήκες, έλλειψη προσωπικού και ανεπάρκεια μέσων". Και σημειώνει:

"Φυσικά σε όλη αυτή την ζοφερή και πιεστική κατάσταση δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην φιλότιμη προσπάθεια και την υπέρβαση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των παραπάνω υπηρεσιών, αλλά αλήθεια ως πότε το αυτονόητο θα πρέπει να βασίζεται στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων; Και φυσικά θα πρέπει να γίνει αναφορά στην υπομονή και την προσπάθεια των δικηγόρων του Πειραιά , που υπό αφόρητες συνθήκες ασκούν το λειτούργημα τους"

Ο κ. Μπουτσικάκης, με την παρέμβαση του αναδεικνύει τα κενά που υπάρχουν και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων ( Υπουργείου και Γενικής Διεύθυνσης Αντεγκληματικής Πολιτικής ) προκειμένου να τονιστεί ο άμεσος και επιτακτικός χαρακτήρας επίλυσης των προβλημάτων προς όφελος των δικηγόρων, υπαλλήλων, αστυνομικών αλλά και πολιτών που συναλλάσσονται και εξυπηρετούνται από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.