Εξαιρετικό το 2014 για τα κινέζικα λιμάνια

guangzhou portΜεγάλα νούμερα και ποσοστιαίες αυξήσεις σε σχέση με το 2013 σημείωσαν το 2014 τα κινεζικά λιμάνια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας.

Ο συνολικός μέσος όρος είναι της τάξης του 6%, αν και αυτό αμφισβητείται καθώς υπάρχουν περιπτώσεις αύξησης κατά 39%, γεγονός που αυξάνει την μεσοσταθμική αύξηση. Η διαφορά του 2013 με το 2014 αγγίζει σχεδόν τα 120 εκατ. teu, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική της κινεζικής δραστηριότητας αλλά και την έντονη κινητικότητα των γραμμών Ασίας-Ευρώπης Ασίας-Αμερικής.

Ο λόγος βέβαια για τα επτά μεγαλύτερα λιμάνια όπου το Γκουαντζού εμφάνισε αύξηση 39%, η Σαγκάη 7,5% ενώ το Νίγκμπο φαίνεται να έπεσε κατά 1,3%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η χρονιά που διανύουμε αναμένεται το ίδιο ευοίωνη με τη μεσοσταθμική αύξηση να κυμαίνεται κατά 1 ή 2 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερη σε σχέση με το 2014.

Οι στόχοι που έχουν τεθεί ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι στα μεγάλα λιμάνια συνυπολογιζομένου και του γεγονότος της με γεωμετρική αύξηση ενδοασιατικής εμπορικής κίνησης.

από theseanation.gr 

Pin It