Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ

nat mprostini opsi

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος με έγγραφό του «χορηγεί» αρμοδιότητες που δεν προβλέπει ο νόμος στον Πρόεδρο του ΔΣ/ΝΑΤ προκειμένου να «σπάσει» την απεργία των εργαζομένων.

Στην ουσία δηλαδή εντέλλει τον Πρόεδρο του ΔΣ/ΝΑΤ - και όχι τον Διοικητή όπως τον προσφωνεί ο Υπουργός – να υποκαταστήσει τις υπηρεσίες και να χορηγεί ΜΟΝΟΣ ελευθεροπλοΐες χωρίς την εισήγηση των υπηρεσιών, χωρίς να γνωρίζει δηλαδή αν οι αιτούντες την ελευθεροπλοΐα, εξόφλησαν την οφειλή τους, τήρησαν τον διακανονισμό, ή έχουν ζητήσει διακονονισμό».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αυτή ήταν «μια πρωτόγνωρη ενέργεια που δεν διανοήθηκαν ποτέ οι προκάτοχοί του και που ο Υπουργός μιας κυβέρνησης της Αριστεράς δεν διστάζει να επιβάλλει προκειμένου να εξυπηρετήσει κάποιους εφοπλιστές».

Οι υπάλληλοι του ΝΑΤ υπογραμμίζουν ότι περίμεναν από την σημερινή κυβέρνηση που στο παρελθόν έδωσε μάχη μαζί τους για την διατήρηση του ΝΑΤ «αν όχι να αρθρώσει αντίλογο στους δανειστές για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του ΝΑΤ, τουλάχιστον να μην υπονομεύει τον αγώνα μας.

Ενέργειες σαν κι αυτή όχι μόνο δεν μας αποθαρρύνουν αλλά αντίθετα μας δυναμώνουν περισσότερο για να αγωνιστούμε για το αυτονόητο.

«Δεν χωράνε όλοι στο ίδιο κουστούμι». Δεν αθροίζονται διαφορετικά πράγματα.

Το ΝΑΤ δεν πρέπει να καταργηθεί γιατί το ναυτικό επάγγελμα είναι ιδιαίτερο λόγω των συνθηκών εργασίας και των βιοτικών επιδεξιοτήτων που απαιτεί».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η οποίο θα κρίνει αν οι ενέργειες της Διοίκησης του ΝΑΤ, κατόπιν της εντολής του Υπουργού, είναι σύννομες και δεν έβλαψαν τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών.

Pin It