Πλοίο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων ανοικτά της Κρήτης

ploio rosetta

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν την Παρασκευή το βράδυ στελέχη του Λιμενικού.
Τα τσιγάρα που βρέθηκαν μεταφέρονταν με το φορτηγό “ROSETTA” σημαίας Τανζανίας με επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αεροσκάφος του Λιμενικού εντόπισε τις πρώτες βραδυνές ώρες της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή 5,5 ν.μ νότια της Ιεράπετρας Φ/Γ πλοίο, να εκφορτώνει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε Α/Κ σκάφος.
Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση ακινητοποίησής του, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη πληρώματος του οποίου επιβιβάστηκαν στο Φ/Γ πλοίο ''ROSETTA'' και διαπίστωσαν ότι στα δύο από τα τέσσερα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε περιέχονταν λαθραία τσιγάρα.
Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε Α/Κ σκάφος που έπλεε χωρίς να φέρει αλιευτικά εργαλεία, πλησίον του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου. Σε ελέγχους που διεξήγαγαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όρμου Μακρύ Γιαλού και περισυνελέγησαν 2092 κούτες τσιγάρων οι οποίες είχαν απορριφθεί στη θάλασσα λίγη ώρα νωρίτερα, από τα δύο μέλη του πληρώματος του εν λόγω Α/Κ σκάφους, τα οποία συνελήφθησαν.
Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αύλειο χώρο αγροικίας όπου σύμφωνα με το πλήρωμα του Α/Κ σκάφους θα εκφορτώνονταν ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκαν σταθμευμένα δύο Φ/Γ οχήματα τα οποία διέθεταν ιμάντα φόρτωσης εμπορευμάτων με μηχανισμό και τρία ακόμη άτομα τα οποία συνελήφθησαν.
Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

Pin It