Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη Πρωτομαγιάτικη απεργία

kavos 3

Εξαγγελία των Συνδικάτων και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

 

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ ανακοινώνει της συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς και υπογραμμίζει την ιδιαιτερότητα του φετινού εορτσμού της εν μέσω πανδημίας. Σημειώνει δε ότι οι μαζικές εκδηλώσεις για τη φετινή Πρωτομαγιά φαίνεται ότι θα οργανωθούν το επόμενο διάστημα.  
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

"Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ιδιαίτερη όχι μόνο γιατί όλη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία αλλά και επειδή η τρέχουσα κρίση για την ελληνική κοινωνία έρχεται μετά από μια δεκαετή κρίση που γκρέμισε την οικονομία, τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο λαός μας στερήθηκε και έχασε πολλά κατά την περίοδο που επιβλήθηκαν τα μνημόνια. Πλήρωσε ακριβά το τίμημα μιας κρίσης που δεν δημιούργησε και βρέθηκε πιο αδύναμος μπροστά στην υγειονομική απειλή γιατί οι σκληρές περικοπές των προηγούμενων χρόνων αποδυνάμωσαν δραματικά μεταξύ άλλων και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής και μνήμης για όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Είναι μέρα μνήμης και αγώνα που αφήνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές για συνέχιση της πάλης της εργατικής τάξης. Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά στις μέρες μας που απειλούνται εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και αυξάνονται οι ανισότητες.

Για τους λιμενεργάτες αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ παραμένει επιτακτική η ανάγκη για διασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών σχέσεων, για υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και θεσπισμένων κανόνων προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Οργανωμένοι στα συνδικάτα μας υπερασπιζόμαστε συλλογικά τα δικαιώματα μας. Οι μαζικές εκδηλώσεις για τη φετινή Πρωτομαγιά φαίνεται ότι θα οργανωθούν το επόμενο διάστημα και θα επανέλθουμε σχετικά με νεώτερη ανακοίνωση".

eep logo