Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης του πλοίου «Ηρακλής» στο Πολεμικό Ναυτικό

atlas hraklis

Από την εταιρεία «Shaft Maritime S.A.» του Παναγιώτη Λασκαρίδη

Η σύμβαση παραχώρησης του πλοίου γενικής υποστηρίξεως «Ηρακλής» από την εταιρεία «Shaft Maritime S.A.» στο Πολεμικό Ναυτικό υπογράφηκε την Τρίτη 28 Απριλίου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας παρουσία του υπουργού Νικολάου Παναγιωτόπουλου.

Τη σύμβαση υπόγραψαν ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο δωρητής Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Το πλοίο διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών.

Διαθέτει επιπλέον δυνατότητα DP2, δηλαδή σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (δυνατότητα που διαθέτει και το «ΑΤΛΑΣ Ι»), προσδίδοντας έτσι στο Πολεμικό Ναυτικό δυνατότητες για επιχειρήσεις τις οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να αναλάβει. Έχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.

Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Παναγιώτη Λασκαρίδη, η ευγενική δωρεά του οποίου θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

eep logo