Στ.Πιτσιόρλας: Θα κερδίσουμε το στοίχημα των ναυπηγείων

pitsiorlas light

Η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει μια δυναμική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία

 

Κατά τη συνέντευξή του στην εφημερίδα REALNEWS και τον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι η επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που τελικά θα κερδηθεί, γιατί η Ελλάδα πληροί όλες τος προϋποθέσεις για να αποκτήσει μια δυναμική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του δημοσιογράφου, "τι γίνεται με το Νεώριο Σύρου, αλλά και με τα υπόλοιπα ναυπηγεία;" ο Στ.Πιτσιόρλα απάντησε:

"Η επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πιστεύω ότι τελικά θα κερδίσουμε.
Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μια δυναμική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις:

α) Οι Έλληνες εφοπλιστές διαθέτουν τον μεγαλύτερο ιδιόκτητο στόλο παγκοσμίως

β) Έχουμε αδρανείς υποδομές μεγάλης δυναμικότητας

γ) Έχουμε έμπειρο κι εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό

δ) Το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται σε παγκόσμιο κόμβο μεταφορών και σύντομα θα ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρέπει να συγκρουστούμε με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Να αλλάξουμε καταστροφικές νοοτροπίες. Και να πετύχουμε μια σοβαρή στρατηγική συμφωνία ανάμεσα σε κράτος, ιδιώτες επενδυτές, εργαζόμενους και εφοπλιστές, ώστε να οικοδομήσουμε εξαρχής έναν ανταγωνιστικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση και ήδη πετυχαίνουμε πρώτες νίκες".

eep logo