Επίσκεψη Χρ.Μπουτσικάκη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

mpoutsikakis limenarxeio

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο και το λιμάνι του Πειραιά


Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πειραιώτης Χριστόφορος Μπουτσικάκης, επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου συναντήθηκε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ανδρέα Θεοφίλου καθώς και το προσωπικό, του Λιμεναρχείου. Κατά την διάρκεια της εποικοδομητικής επίσκεψης συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο αλλά και το λιμάνι του Πειραιά και ο κ. Μπουτσικάκης ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητές και τις προοπτικές ανάπτυξης του. Ειδική αναφορά έγινε στην πρόσφατη 3μερη απεργία των λιμενεργατών και στις αρνητικές επιπτώσεις της στον εμπορικό κόσμο καθώς και στο πρόβλημα των θέσεων ελλιμενισμού ειδικά για τα επιβατικά και τα κρουαζιερόπλοια.

Κοινή διαπίστωση και των δύο μερών είναι ότι το λιμάνι του Πειραιά καθίσταται κεντρικός κόμβος και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς αυξάνοντας σημαντικά το φορτίο διερχομένων επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, απαιτώντας σε αυτή την κατεύθυνση συνεχείς επενδύσεις οι οποίες θα αυξήσουν τις υποδομές και τις δυνατότητες.

Ο κ. Μπουτσικάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος καθώς και στην σημαντική υποστελέχωση των υπηρεσιών και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει για την επίσκεψη και τα συμπεράσματα της, τον Τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τον Τομεάρχη Ναυτιλίας του Κόμματος κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

eep logo