Λόγια πολλά και από ουσία τίποτα…

zoupis zaxarias

Του Ζαχαρία Ζούπη

Ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος της νέας Δημοτικής Αρχής και τα δείγματα απραξίας είναι έκδηλα σε κάθε τομέα που καθορίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών, η Δημοτική Αρχή εντυπωσιάζει με τα μεγάλα λόγια και την αυταρέσκεια προς τα πεπραγμένα της .Μοιάζει να κοιτάζεται στον καθρέπτη και να αυτοθαυμάζεται ενώ ώριμα έργα από άποψη χρηματοδότησης λιμνάζουν, οι δρόμοι ,οι πλατείες και το πράσινο του Δήμου είναι σε κακά χάλια και η καθαριότητα έχει χειροτερέψει. Αυτοθαυμάζεται λοιπόν ,ενώ δείχνει αδύναμη να βρει ένα θετικό ρυθμό αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων,πολύ περισσότερο να δείξει τον περίφημο « άλλο δρόμο » που υποσχόταν .

Χαρακτηριστικό του ύφους της νέας τοπικής εξουσίας το παράδειγμα του δελτίου τύπου που εξέδωσε πριν λίγες μέρες για την παρέμβαση που ΘΑ κάνει για τις Παιδικές Χαρές ,δελτίου τύπου που έχει τον βαρύγδουπο τίτλο « ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ » και που μοιάζει να διαπνέεται από την αρχή « πες ,πες κάτι θα μείνει ». Στο δελτίο τύπου αυτό ενημερώνει για παρέμβαση στις παιδικές χαρές στα τέλη Σεπτέμβρη και αφήνει υπονοούμενα για φήμες ,ψέματα και άλλες ανοησίες .Για να τα δούμε λοιπόν . Για να δούμε ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι ψέματα κύριε Βρετάκο:

- Στο δελτίο τύπου αναφέρεται , ότι « κάποιοι διέδιδαν ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την παρέμβαση στις παιδικές χαρές», ενώ υπάρχει . Μιλάμε για κλασσικό δείγμα κουτοπονηριάς .Η χρηματοδότηση για το έργο είχε εξασφαλιστεί από τις αρχές του 2014 επί προηγούμενης Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής και ήταν ύψους 800.000 ευρώ και από το Δήμο κατατέθηκε Μελέτη επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ,Μελέτη που αμφισβήτησε και δικαίωμά της η Δημοτική Αρχή Βρεττάκου αφήνοντας να αιωρούνται διάφορα για όσους έκαναν την Μελέτη ,δηλαδή τις Υπηρεσίες του Δήμου . Από τον Σεπτέμβριο λοιπόν μέχρι και τον Απρίλιο –Μάιο περίμεναν στην Περιφέρεια από τον κ. Βρετάκο την νέα Μελέτη και Μελέτη δεν ετοιμαζόταν .Γι αυτό και στην αναμόρφωση του Προυπολογισμού της Περιφέρειας που έγινε εκείνη την περίοδο , το προβλεπόμενο ποσόν βγήκε. Αυτό ακριβώς επισημάναμε τότε ,πιάνοντας την Δημοτική Αρχή η άσχετη η ψευδόμενη ,αφού εμφανιζόταν τότε να αρνείται το γεγονός αυτό, ενώ υπήρχε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας η Αναμόρφωση !!!
Προφανώς , πιεσμένοι από τις καταγγελίες μου και τις καταγγελίες συνολικά της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » προχώρησαν σε ενέργειες και η Περιφέρεια παίρνοντας επιτέλους την νέα Μελέτη , ξανάβαλε ποσόν για τις παιδικές χαρές του Δήμου . ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ , ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΧΕΛΩΝΑΣ ;

- Η νέα Δημοτική Αρχή άφηνε να αιωρείται οσμή σκανδάλου τόσο για την Μελέτη για τις παιδικές χαρές ,όσον και για το γήπεδο στο Σχιστό .Σημειώνω , ότι και τις δύο τις είχαν κάνει οι Υπηρεσίες του Δήμου και προσωπικά είχα καλέσει τον Δήμαρχο να πάρει όλα τα μέτρα που προβλέπονται για επίορκους υπαλλήλους ( ζητάω συγγνώμη από τους εργαζόμενους ,αλλά αν οι καταγγελίες και οι κουβέντες διαδρόμου και σε « κολλητούς » αναδείκνυαν τέτοιο θέμα ,θα έπρεπε να παρθούν μέτρα ).Ταυτόχρονα σημείωνα στον Δήμαρχο ότι θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα γιατί « τα κονδύκια δεν περιμένουν » .ΕΔΩ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΡΕΚΟΡ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ .Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ( ΚΑΙ ΛΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ « ΥΠΟΠΤΟΥΣ » ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ,ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟΝ … ΙΟΥΛΙΟ !!! Ας δούμε όμως και επί της ουσίας τι έγινε και πως διασφαλίζεται το δημόσιο χρήμα .Η αρχική Μελέτη στηριζόταν σε χρηματοδότηση ύψους 800.000 ευρώ και προέβλεπε παρέμβαση σε 11 παιδικές χαρές και σε δύο χώρους πρασίνου ( ο ένας ήταν η φροντίδα πρασίνου σ΄ολη την νησίδα της Λ.Σαλαμίνος ) . Η νέα Μελέτη στηρίζεται σε χρηματοδότηση 900.000 ευρώ και προβλέπει παρέμβαση σε 15 παιδικές χαρές . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ; ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ,ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΛΟΓΩ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ; ΣΑΝ « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

- Στο δελτίο τύπου διαφημίζεται ότι η παρέμβαση στις παιδικές χαρές θα αρχίσει στα τέλη Σεπτεμβρίου .Το ευχόμαστε ,έστω μετά από όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί . Ωστόσο δεν μπορώ παρά τα αναρωτηθώ: Αυτό το χρονοδιάγραμμα θα αποδειχθεί τόσο ακριβές όσο και το χρονοδιάγραμμα που είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος για το γήπεδο στο Σχιστό; Υπενθυμίζω ότι μέχρι την Άνοιξη δεσμευόταν ότι θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο, μετά δεσμεύτηκε για τον Οκτώβριο και τώρα σιωπηρά επαληθεύει όσα του σημειώναμε. Για να ξέρουν όλοι οι δημότες , το έργο που θα τέλειωνε Ιούνιο δημοπρατείται 25-8. Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα ; Δημοπρατείται 25-8,προβλέπεται ένας μήνας εγκατάστασης του αναδόχου αν βέβαια δεν υπάρξουν ενστάσεις, ενώ ακολουθεί 6μηνο προβλεπόμενης από την σύμβαση εκτέλεσης εργασιών !!!!! Ούτε τον Οκτώβριο δηλαδή θα είναι έτοιμο… Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα; Εν πάση περιπτώσει , ελπίζω να μην « ξαναδούμε το ίδιο έργο» και στην παρέμβαση στις παιδικές χαρές …..

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΟΥΝ,ΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΤΑ ΣΚΕΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ … ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ,ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΓΙΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ …. ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΟΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ « ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ » ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΤΕ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ !

*Ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

eep logo