Ο Μώραλης, ο Πειραιάς, ο Ολυμπιακός και κάποια ερωτήματα

notis 1

Του Νότη Ανανιάδη

Ο Γιάννης Μώραλης υποψήφιος στον δήμο Πειραιά. Προφανώς με την στήριξη του Ολυμπιακού. Θα βγει; Ποιος να ξέρει. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι η σχέση του με την πόλη εξαντλείται στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού. ( Άντε και στην προ 30αετίας, το 1985, υποψηφιότητα του πατέρα του Πέτρου με λίστα με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραιώς και Νήσων).

Ο Β. Μαρινάκης (που είναι όντως Πειραιώτης) θα είναι, λέει, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κι όχι υπoψήφιος δήμαρχος όπως ακουγόταν.
Και ακούγεται ότι επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα είναι και ο Πέτρος, γιος του Σωκράτη Κόκκαλη - καμιά σχέση με την πόλη.

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να διδάξει πολλά στη διοίκηση ενός δήμου. Προϋπόθεση η αφιέρωση σ' αυτόν. Η εξυπνάδα απαραίτητη, αλλά μόνη της δεν φτάνει. Το 2006 ο μισός Πειραιάς ψήφισε Φασούλα κι ακόμη το "φυσάει (ο Πειραιάς) και δεν κρυώνει". Ο Γιάννης (Γιαννάκης για τους φίλους του), βέβαια φυγόπονος σαν τον κουμπάρο του Φασούλα δεν είναι. Αλλά τίθενται ορισμένα ερωτήματα.
Για παράδειγμα, για τον Πειραιά τι (διαφορετικό) προτείνει; Γιατί αποφάσισε να είναι υποψήφιος; Και γιατί τώρα; Κι ακόμη ποια κριτική κάνει στην θητεία Β. Μιχαλολιάκου ή τις προτάσεις Θ. Δρίτσα - για να σταθώ σε δύο "πολιτικές" υποψηφιότητες. Επίσης, πως θα απαντήσει στις αιτιάσεις περί διαπλοκής όταν κατεβαίνει με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον εργοδότη του Β. Μαρινάκη; (Η υπαλληλική σχέση του με την ΠΑΕ φυσικά δεν είναι ντροπή, αλλά το ερώτημα τίθεται εκ των πραγμάτων). Και τέλος (προς το παρόν) σε ποιο πολιτικό προσωπικό θα στηριχθεί;
Αλλά για όλα αυτά θα έχουμε ευκαιρίες αρκετές να συζητήσουμε...