Γιατί διαμαρτύρονται;

kapranos3

Του Δημήτρη Καπράνου

Απορώ με τους φίλους εκείνους που με παίρνουν τηλέφωνο και διαμαρτύρονται για τα όσα βλέπουν-μέχρι στιγμής- να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μα, άκουσες τι είπε ο Δρίτσας; Σταματάει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Δηλαδή ξαναγυρνάμε στο καθεστώς ομηρίας του λιμανιού από τους συνδικαλιστές! Αίσχος!»

Για κάτσε, φίλε. Εσύ δεν ψήφισες τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο «Σαμαράς τα έκανε θάλασσα»; Ο Δρίτσας εξήγγειλε αυτό που είπε και πριν μια εβδομάδα στο Ναυτικό επιμελητήριο. «Δεν θα πουληθεί το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ, θα αναθεωρήσω τη συμφωνία με τους Κινέζους, θα κρατικοποιήσω την ακτοπλοΐα, θα αυξήσω τους φόρους στους εφοπλιστές, επειδή δεν συνεισφέρουν όσο πρέπει στα κρατικά έσοδα».
Τα είπε, ο άνθρωπος, τα λένε εδώ και καιρό. Τι είπε ο Λαφαζάνης; «Δεν θα έχουμε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και θα μειώσουμε την τιμή του ρεύματος». Αυτά δεν είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι είπε ο Κατρούγκαλος; «Θα επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν κατά τρόπο αντισυνταγματικό». Αυτό δεν μας έλεγαν δυο χρόνια στα κανάλια; Τι είπε ο Μηλιός; «Νεκρό το πρόγραμμα Χαρδούβελη, τέλος το μνημόνιο». Αυτό δεν έλεγε τόσο καιρό στα παράθυρα;

Για να είμαστε εξηγημένοι. Ασχέτως του αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τους Συριζαίους, μέχρι στιγμής λένε ότι θα κάνουν εκείνα που υποσχέθηκαν. Δηλαδή είναι κακό που ο Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι επανέρχεται το καθημερινό “Briefing” με τους δημοσιογράφους; Γιατί είχε κόψει η κυβέρνηση Σαμαρά αυτή την –απαραίτητη και ωφέλιμη- επαφή με τους πολιτικούς συντάκτες; Τι είχε να φοβηθεί από τις ερωτήσεις τους; Είναι κακό να θέλει κάποιος να επαναφέρει τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ; Είναι κακό να πετύχει τη μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων; Αυτά έλεγαν προεκλογικά, αυτά λένε ότι θα εφαρμόσουν.

Αν δεν τα καταφέρουν, θα πάρουν κι αυτοί την κατιούσα. Αλλά δεν μπορώ να ακούω να διαμαρτύρονται εκείνοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ επειδή …δεν πίστευαν ότι θα κάνει εκείνα που έλεγε! Όπως δεν μπορώ να διαβάζω αρθρογράφους να κάνουν υποδείξεις και να θυμίζουν στον Σαμαρά το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν οι ίδιοι, ως παρατρεχάμενοι υπουργών, οπαδών του «ΟΦΑ» (Όπου Φυσάει Άνεμος) , στήριξαν με φανατισμό τον μέχρι προχθές πρωθυπουργό ως πρόεδρο της ΝΔ!

Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι καιρός να σταματήσει αυτή η συναλλακτική τακτική που έχει καθιερωθεί στο θέμα της εκλογής του ανώτατου άρχοντα. Μήπως πρέπει να εκλεγεί ένα μη πολιτικό πρόσωπο και από την επόμενη φορά να εκλέγεται ο Πρόεδρος από τον λαό;

Debate Pireas

eep logo