Αυτή είναι η αλήθεια για τα Ανταποδοτικά στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας

keratsini polh

του Ζαχαρία Ζούπη

Η μεταφορά πόρων από τα Ανταποδοτικά τέλη με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για Μισθοδοσία εργαζομένων στο Πράσινο είναι παράνομη.

Ως πολίτες πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η Ανταποδοτικά για να πηγαίνουν τα χρήματα μας στην Καθαριότητα και τον Ηλεκτροφωτισμό και μόνο. Κάθε τι άλλο συνιστά κλοπή.
Αν του Δημάρχου του περισσεύουν λεφτά ώστε να τα αξιοποιεί κι αλλού, ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι εισέπραξε από εμάς παραπάνω χρήματα από ότι χρειαζόταν. Ότι θα μπορούσε δηλαδή να τα μειώσει, αντί να μας τα παίρνει και να τα κάνει μετά ότι θέλει.

Ωστόσο φοβάμαι, ότι στην πορεία θα φανεί ότι το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, πιο βαθύ. Δείχνει ότι ο Δήμαρχος μετά από 5 χρόνια χάνει τον οικονομικό έλεγχο. Πήρε όταν ανέλαβε πριν 5 χρόνια Ταμείο με 10 εκατ. ευρώ και το έχει πάει ήδη στα 3,8 εκατ. ευρώ ενώ χρεωστάει κιόλας ουκ ολίγα.
Αυτή είναι η αλήθεια για τον αγαπημένο του λαού. Με την φρενίτιδα διορισμών συμβασιούχων και την πολιτική του "όλα τσάμπα" οδηγεί τον Δήμο στην χρεοκοπία. Αυτό θα τον αναγκάσει πιθανότατα να αυξήσει και τα Ανταποδοτικά που σήμερα χρησιμοποιεί αλλού για όπου προορίζονται.

Τα λογύδρια περί είσπραξης τελών από μεγάλες Επιχειρήσεις δεν είναι τίποτα άλλο από έκρηξη ψευτοεπαναστατικού μεγαλείου. Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο μέχρι τώρα είναι ότι τα τα έπαιρνε από εμάς για άλλο σκοπό και τα ρίχνει για άλλον.
Αυτή είναι η αλήθεια !

Υ.Γ1 : Ο ισχυρισμός, ότι αν δεν ψηφιζόταν η εισήγησή του, τότε δεν θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι στο Πράσινο, συνιστά ευφυολόγημα και ψευτοδίλημμα για να φέρει σε δύσκολη θέση την Αντιπολίτευση. Θα μπορούσε να κάνει τροποποίηση του Προϋπολογισμού και να προβλέψει Κωδικό στο πλαίσιο ανακατανομής των εξόδων. Είναι απλό…

Υ.Γ 2 : Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Χρήστος Βρετάκος έδωσε ρεσιτάλ αντιδημοκρατικής αντίληψης.Η δημοτική αρχή του εκπαιδευτικού, «αριστερού-δημοκράτη» κ. Βρεττάκου, επέδειξε, πως αντιλαμβάνεται την αυτοδιοίκηση και το πως περιφρονεί τους θεσμούς και τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα των δύο επιτροπών Παιδείας (δεκαπενταμελής η κάθε μια).
Ο κ. Βρεττάκος απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο περιφρονεί την Αντιπολίτευση. Από τα 30 συνολικά μέλη των δύο επιτροπών, τα έξι είναι από φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και απομένουν άλλα 24 να οριστούν από το δημοτικό συμβούλιο. Εκ των οποίων 8 δημοτικοί σύμβουλοι και 16 λαϊκά μέλη.
Η διοίκηση Βρεττάκου επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά αντιδημοκρατικότητα-έπαρση και περιφρόνηση των θεσμών, αποφάσισε να ορίσει 20 δικούς της (4 δημοτικούς συμβούλους και 16 λαϊκά μέλη) και άφησε αναγκασμένη εκ του νόμου, τέσσερις θέσεις για τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, μη αποδεχόμενη καν να διευκολύνει δίνοντας στην Αντιπολίτευση δυνατότητα ορισμού λαϊκών μελών!
Φαντάζομαι κάποιοι να αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και με τι αντίληψη έχουν να κάνουν. Φαντάζομαι ….

Υ.Γ 3: Η ειρωνεία, η υποτίμηση της Αντιπολίτευσης, η αδιαφορία προς την αντίθετη άποψη ήταν βασικά χαρακτηριστικά του. Μετά τις εκλογές και την επανεκλογή του αρκετοί πίστεψαν ότι θα δείξει ένα άλλο πρόσωπο, μια άλλη φιλοσοφία συνεννόησης. Ψευδαισθήσεις…
Είναι φανερό πως ο κ. Βρεττάκος δείχνει συναινετικός εκεί που έχει δείξει ολιγωρία, εκεί που ο ίδιος έχει αδυναμία παρέμβασης ή εκεί που ακροβατεί με την νομιμότητα . Εκεί που αισθάνεται πως δεν έχει ανάγκη την Αντιπολίτευση, δείχνει την λογική των αποκλεισμών που τον χαρακτηρίζει.
Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι άραγε;

eep logo