Unfair Χατζηπέρου!

chatziperos panagiotis

Σε ακατανόητα παιχνιδάκια μικροπολιτικής ενεπλάκη αίφνης ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος. Συγκεκριμένα, ενώ έγινε σύσκεψη των επιλιμένιων Δήμων και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Σαρωνικού για να εξεταστεί το Master Plan που έδωσε προς διαβούλευση ο ΟΛΠ/Cosco και ενώ συμφωνήθηκε την επόμενη ημέρα να εκδοθεί δελτίο τύπου που να καλύπτει όλους από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ο Τάκης Χατζηπέρος έσπευσε την ίδια ημέρα της σύσκεψης να εκδώσει δικό του δελτίο τύπου με τη φωτογραφία του με τη δήμαρχο της Σαλαμίνας κα. Νάνου. Σ΄ αυτό αναφέρεται δε ως δήθεν κύριο θέμα της σύσκεψης η Πρόταση-Αίτημα να κατασκευαστεί μουσείο στη Σαλαμίνα.

Από άποψη επικοινωνιακής τακτικής ο κ.Χατζηπέρος κατάφερε να προβληθεί, να προβάλει τις απόψεις του, αλλά και τη δήμαρχο Σαλαμίνας. Από άποψη πολιτικής ουσίας όμως, κατάφερε να μειώσει την εμβέλεια των προτάσεων που είχαν κατατεθεί στην σύσκεψη, αφού δημοσιογραφικά «έκαψε» το θέμα. Και μάλιστα όταν στην αρμοδιότητά του ελάχιστα – μόνο με την Κυνοσούρα στη Σαλαμίνα – εμπλέκεται ο ΟΛΠ, οι εγκαταστάσεις του οποίου, από τον Πειραιά μέχρι και το Πέραμα βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όρια των τριών επιλιμένιων δήμων που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Το Portnet είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανεζήτησε οργισμένος τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, με τον οποίο κατ’ αρχήν δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει. Αντίθετα, ο Δήμαρχος Πειραιά μίλησε στο τηλέφωνο με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αποδοκίμασε (για να το θέσουμε κομψά) την πρωτοβουλία Χατζηπέρου.

Πέρα από το unfair Χατζηπέρου πάντως, προκύπτει ένα θέμα για το επίπεδο συνεννόησης μεταξύ των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων. Γιατί όταν η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και ο Γιώργος Γαβρίλης κινούνται θεσμικά με σεβασμό στους φορείς με τους οποίους συνεργάζονται, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται για την επικοινωνία και την δική της προβολή, προκύπτει όντως ένα σημαντικό θέμα.

eep logo