Περί Σιωπής

mpotonakis peri siopis

Έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Μποτονάκη

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "αγκάθι - κartάλος" η έκθεση φωτογραφίας του Πειραιώτη φωτογράφου Αλέξανδρου Μποτονάκη με θέμα "Περί Σιωπής".

Σύμφωνα με τα λόγια του καλλιτέχνη, πρόκειται για μια "Επιλογή δεκαεννέα ασπρόμαυρων φωτογραφιών που προέρχονται από μία εικοσαετή περιήγηση μου στο Ελληνικό “τοπίο”.
Οι παλαιότερες είχαν αποτυπωθεί σε ασπρόμαυρο φίλμ Agfa scala 200x professional 120, έχουν όμως εκτυπωθεί ψηφιακά.
Η ανάμιξη της παλαιάς με τη νέα τεχνική, καθώς και η διαφορετική όψη του τοπίου, λόγω της παρόδου του χρόνου ή κάποιων ανθρωπίνων επεμβάσεων, κάνει τις φωτογραφίες αυτές, κατά την γνώμη μου, αρκετά ιδιαίτερες.
Οι νεότερες έχουν δημιουργηθεί με τον σύγχρονο ψηφιακό τρόπο.
Ο τίτλος είναι συμβολικός σε μια εποχή φλυαρίας.
Σε μια εποχή, που περισσεύουν τα λόγια, η σιωπή πολλές φορές είναι ένας όχι κοινός, αλλά φωτεινός τρόπος επικοινωνίας".

Αλέξανδρος Μποτονάκης

Γεννήθηκε στoν Πειραιά. Σπούδασε φωτογραφία κινηματογράφου. Τo 1990 συμμετείχε στo Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης με την μικρού μήκους ταινία “Μονοπάτι” που ήταν η πτυχιακή του εργασία. Από το 1993 έως και το 2015 συνεργάστηκε με πολλά γνωστά περιοδικά και διαφημιστικές εταιρείες (φωτό προϊόντων, πορτραίτα, αρχιτεκτονική, μόδα κλπ). Εργάστηκε επίσης για την έκδοση καταλόγων γνωστών εταιρειών (Nike, Fila κ.α.) αλλά και γνωστών καλλιτεχνών.
Από το 1993 συνεργάζεται με τον σχεδιαστή Minas. Από την συνεργασία αυτή, φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί και στις Γαλλικές, Αμερικανικές και Αγγλικές εκδόσεις των περιοδικών VOGUE, VANITY FAIR καθώς και σε έντυπα της γνωστής Δανέζικης εταιρείας ROYAL COPENHAGEN, αλλά και της GEORG JENSEN.
Συμμετείχε επίσης με φωτογραφίες του σε εκθέσεις των εταιρειών σε Παρίσι, Ν. Υόρκη και Λονδίνο. Το 1998 το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ εξέδωσε έντυπο ειδωλίων με φωτογραφίες του. Το 2014 συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. (Φωτογραφίσεις Μουσείων, Αρχαιολογικών χώρων, αγγείων κλπ.). Ήταν εκπαιδευτής στα σεμινάρια του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ για το “Μεγάλο Format” το 1999, και είναι εθελοντήςεκπαιδευτής για τις σχολικές χρονιές 2016-17 και 2017-18 στην Κιβωτό τού Κόσμου.
Συμμετείχε στην Κινηματογραφική ομάδα Κερατσινίου το 2016 και 2017 και ήταν οπερατέρ στο ντοκυμαντέρ “Ελεγεία Υπανάπτυξης” (camera DSLR). Είναι μέλος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Εκθέσεις: Ατομικές και συμμετοχή σε ομαδικές. (Ισπανικό Μορφωτικό Ίδρυμα, Ωδείο Αθηνών, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λιβαδειάς κ.α).

Διάρκεια έκθεσης: 10-24 Φεβρουαρίου 2018
Εγκαίνια: Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 12:00 - 16:00

Αίθουσα Τέχνης "αγκάθι - κartάλος"
Μηθύμνης 12 & Επτανήσου
11257 Αθήνα
τηλ. 2108640250

eep logo