ΒΕΠ: Πλυντήρια αυτοκινήτων λειτουργούν ως ταπητοκαθαριστήρια!

vep papamanolis ntozas

Παρέμβαση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Την παρέμβαση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά προκάλεσε έγγραφη διαμαρτυρία του Σωματείου Ταπητοκαθαριστηρίων «Η ΑΤΤΙΚΗ», για το γεγονός ότι επιχειρήσεις με αντικείμενο το πλύσιμο αυτοκινήτων, την αλλαγή λαδιών (πλυντήρια/λιπαντήρια αυτοκινήτων), αλλά και την στάθμευση αυτοκινήτων, αναλαμβάνουν υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης χαλιών – μοκετών, οι οποίες άπτονται υπηρεσιών που παρέχουν αμιγώς τα ταπητοκαθαριστήρια.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης -Ντόζας, σε επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρ. Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη, στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, Νικ. Παπαθανάση και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, επισημαίνει ότι τα ταπητοκαθαριστήρια είναι επιχειρήσεις που λειτουργούν με προϋποθέσεις που τίθενται από τους οικείους νόμους και η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης απαιτεί από τον επιχειρηματία τον εφοδιασμό της κατάλληλης άδειας ή την απόκτηση των σχετικών εγκρίσεων και πιστοποιητικών (έγκριση περιβαλλοντικών όρων, πιστοποιητικό πυρασφάλειας, εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού σε χώρο κύριας χρήσης, κλπ.).

Ο Πρόεδρος Β.Ε.Π., στην επιστολή του, απευθυνόμενος στους αρμόδιους Υπουργούς ζητά να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που δημιουργείται με τη λειτουργία των πλυντηρίων/λιπαντηρίων και στάθμευσης αυτοκινήτων ως ταπητοκαθαριστήρια, καθώς θίγονται θέματα παραποίησης ενός επαγγέλματος, προβληματικής παροχής υπηρεσιών στο καταναλωτικό κοινό και παραοικονομίας.

eep logo