Ψήφισμα του Δ.Σ.Π. για τον πόλεμο στην Ουκρανία

dikigorikos syllogos peiraia

Με ιδιαίτερη αγωνία για την τύχη της Ελληνικής ομογένειας...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, έχοντας καταστατικό σκοπό την υπεράσπιση των αρχών και κανόνων του Κράτους Δικαίου και με διαχρονικό ρόλο στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης, καταδικάζει την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
"Καλούμε τα εμπόλεμα μέρη να προβούν σε άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και την αποκατάσταση της νομιμότητας και να λάβει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά είναι αντίθετος σε κάθε μέτρο περιορισμού της ενημέρωσης και υποστηρίζει την ακώλυτη ελευθερία του λόγου ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ο πολιτισμός, μάλιστα, και ο αθλητισμός, ακόμα και σε συνθήκες πολέμου, πρέπει να παραμείνουν γέφυρες συνεννόησης και ειρήνης μεταξύ των λαών.
Ζητάμε την προστασία των προσφύγων ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής. Εκφράζουμε ιδιαίτερη αγωνία για την τύχη της Ελληνικής ομογένειας και για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας των Ελλήνων ομογενών.
Αποφασίζουμε, με σύσταση αντίστοιχης επιτροπής, τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες του πολέμου στην Ουκρανία, όπου και αν βρίσκονται αυτοί".

eep logo