Βραδιές θεάτρου /«Η Βασίλισσα της ομορφιάς»

vasilissa tis omorfias

της Δήμητρας Καλλιανιώτη

Θέατρο Επί Κολωνώ, η Βασίλισσα της ομορφιάς σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη.

Έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν Μακ Ντόνα ,το οποίο τον έκανε γνωστό στην ηλικία μόλις των 26 ετών, είναι σύγχρονο κείμενο και μας μεταφέρει σε μια μικρή, ιρλανδική, επαρχιακή πόλη. Το θέμα του είναι η δυσβάσταχτη συμβίωση μάνας, κόρης. Μια σχέση μίσους, αγάπης, εξάρτησης, με κάποιες πινελιές χιούμορ. Η ανύπαντρη κόρη (Αγορίτσα Οικονόμου) ζει μαζί με την σκληρή, εγωίστρια μητέρα της (Σοφία Σεϊρλή). Μόνη επιθυμία της πρώτης είναι να αγαπηθεί και να ξεφύγει από την αυταρχική μητέρα. Μόνη επιθυμία της δεύτερης είναι να καταδυναστεύει την κόρη και να την έχει πάντα κοντά της. Τότε εμφανίζεται ένας φίλος από τα παλιά (Αντώνης Τσοτσιόπουλος) και προφέρει στην κόρη την τελευταία της ευκαιρία, να αγαπηθεί και να ξεφύγει.

Εξαιρετική σκηνοθεσία με γρήγορο ρυθμό κρατώντας το θεατή συνεχώς σε ένταση. Η Αγορίτσα Οικονόμου ως κόρη βγάζει πάνω στην σκηνή το κάθε συναίσθημα της ηρωίδας, εξαιρετική. Το ίδιο και η Σοφία Σεϊρλή, της οποίας και μόνο το βλέμμα και αυτό το επαναλαμβανόμενο κούνημα στην πολυθρόνα της, σε έκανε να αισθάνεσαι καταπίεση. Πολύ καλός ο Αντώνης Τατσόπουλος στον ρόλο του φίλου, ο οποίος προσπαθεί να σώσει την Μωρήν (κόρη), αλλά και τον εαυτό του από την μοναξιά. Συμπαθέστατος ο Γιώργος Κατσής στον ρόλο του μικρού αδερφού με τις εκρήξεις της ηλικίας του.

Ένα έργο που θέτει πολλά ερωτήματα. Μπορούν οι σχέσεις γονιών - παιδιών να αυτονομηθούν; Μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος για να ξεφύγει από την μοναξιά; Σκηνικά, φωτισμοί, μουσική προσεγμένα. Στο σύνολο μια εξαιρετική παράσταση γεμάτη ανατροπές, που αξίζει κάποιος να δει και αυτό φάνηκε βέβαια στο χειροκρότημα…

«Η Βασίλισσα της ομορφιάς», της Ελένης Σκότη

Συντελεστές
Κείμενο: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Τελικό κείμενο έργου στο πρόγραμμα: Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά/κοστούμια, Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική: Στέλιος Γιαννουλάκης
Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου - Μαρία Αναματερού
Video-trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Αναματερού
βοηθοί σκηνοθέτη: Άννα Κούρα, Περσεφόνη Λαμπροκωστοπούλου
Υπεύθυνη επικοινωνίας παράστασης: Ελεάννα Γεωργίου

Διανομή
Μωρήν: Αγορίτσα Οικονόμου
Μαγκ: Σοφία Σεϊρλή
Πάτο: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Ρέη: Γιώργος Κατσής

Θέατρο Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12
Αθήνα
τηλ. 2105138067

eep logo