Ο Δήμος Ύδρας συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα έργα για το νησί, την αντικατάσταση των σωληνώσεων αμιάντου στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης. Παρά τις αναπόφευκτες αναστάτωσεις, το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με στόχο την ολοκλήρωση του το συντομότερο δυνατό.
Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, υπογράμμισε τη σημασία του έργου, τονίζοντας ότι η αντικατάσταση των σωληνώσεων αμιάντου είναι απαραίτητη για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, το έργο θα συμβάλλει στη μείωση των διαρροών νερού και στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Η υλοποίηση του έργου αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις, όπως η ανάγκη διακοπής της υδροδότησης σε ορισμένες περιοχές και οι δυσκολίες που προκύπτουν από την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του νησιού. Ωστόσο, ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις στις καθημερινές ζωές των κατοίκων και των επισκεπτών.
Ο Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν κατανόηση για τις όποιες αναστάτωσεις προκαλούνται από το έργο, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια αναγκαία επένδυση για το μέλλον του νησιού. Επίσης, ζήτησε τη συνεργασία όλων για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου.
Ο Δήμος έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το έργο και προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίησή του. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το πρώτο τμήμα του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία και σύντομα θα ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κουκουδάκη:
Η Ύδρα μας συνεχίζει στον δρόμο των ΕΡΓΩΝ.
Το απολύτως αναγκαίο έργο της αντικατάστασης των σωληνώσεων αμιάντου από το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Ύδρας μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ διανύει το τρίτο χρόνο από την έναρξή του. Ένα έργο που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες μιας και ο αμίαντος έχει απαγορευτεί ως υλικό για αυτή την χρήση για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Υπολείπονται λίγα ακόμη χιλιόμετρα για την ολοκλήρωση του. Ήδη το πρώτο τμήμα του έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία στην Μπουαγιά με αποτέλεσμα 94 σπίτια να απολαμβάνουν καθαρό νερό χωρίς σκουριά ενώ μέχρι τα μέσα Μαρτίου ολόκληρη η Μπουαγιά αναμένεται να υδροδοτηθεί από τον καινούργιο αγωγό. Επιλέξαμε το τμήμα του έργου που αφορά το λιμάνι να πραγματοποιηθεί αυτή την περίοδο για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην τουριστική κίνηση του Νησιού μας και να προκληθεί η ελάχιστη όχληση ή διακοπή στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου μας. Ζητούμε τη συνεργασία και την κατανόηση όλων για να ολοκληρωθεί ίσως το πιο δύσκολο τμήμα του έργου. Η πρόσβαση των αυτοκινήτων της καθαριότητας διακόπτεται ακόμη και για μερικές μέρες για τις ανάγκες του έργου ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Ας μην λαϊκίζουν κάποιοι φωτογραφίζοντας συσσωρευμένα απορρίμματα και μπάζα ισχυριζόμενοι ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας δεν λειτουργεί. Όσο για την άποψή τους ότι “το έργο της ύδρευσης” δεν εκτελείται βάση της εγκεκριμένης μελέτης το ερώτημα που τίθεται είναι ΓΙΑΤΙ η παράταξή τους ψήφισε το φετινό τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου μας όπου έχει ενταχθεί και το εν λόγω έργο ΧΩΡΙΣ μάλιστα καμία παρατήρηση;!!
Το συγκεκριμένο έργο δεν αφορά μόνο τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών της Ύδρας μας και την εξοικονόμηση χρημάτων από τη δραστική μείωση των διαρροών. Αφορά πρωτίστως την ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Ύδρας για την κατανόηση, την υπομονή και την συνεργασία τους! Εμείς είμαστε εδώ για την Ύδρα και μόνο για την Ύδρα!
Προειδοποίηση: Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε την έγκριση ενός ακόμη μεγάλου έργου για την Ύδρα μας.
saronicmagazine.gr