Τρία είναι τα χαρτονομίσματα που εντός το 2025 θα χάσουν την αξία τους, καθώς δεν χρησιμοποιούνται πλέον τόσο όσο παλαιότερα.
Δυστυχώς, τα μετρητά έχουν χάσει τη γοητεία τους και γι’ αυτό στις μέρες μας το πρώτο μέσο πληρωμής είναι ακριβώς εκείνο που εστιάζει στη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.
Φυσικά, προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος και να μην πληγεί ένας οικονομικός τομέας που δυστυχώς δεν είναι πλέον κερδοφόρος, το Νομισματοκοπείο και η κυβέρνηση αποφάσισαν να αποσύρουν από την κυκλοφορία τα ακόλουθα τραπεζογραμμάτια:
100
200
500
Η απόφαση για την κατάργηση των χαρτονομισμάτων των 100, 200 και 500 ευρώ ελήφθη ακριβώς επειδή πρόκειται για χαρτονομίσματα που είναι πολύ περίπλοκα στη χρήση, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα νομίσματος και συχνά συνεπάγονται τεράστιες δυσκολίες όσον αφορά την απόδοση των ανταλλαγμάτων.
Σύμφωνα με ορισμένες πρόσφατες έρευνες, εξάλλου, αυτά είναι τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η συνέχιση της εκτύπωσής τους δεν θα είχε νόημα.
Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν νέα σχετικά με τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα, τα οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεχίσουν να είναι στη μόδα, έστω και λιγότερο από ό,τι στο παρελθόν.
Βέβαια, το 2025 έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για την εκτύπωση αυτών των χαρτονομισμάτων, αλλά αυτό σημαίνει ότι όσα εξακολουθούν να κυκλοφορούν θα θεωρούνται έγκυρα μέχρι η κυβέρνηση να εκδώσει νέα διάταξη για το θέμα.
pronews.gr