Σκάει το «μπαμ»: Θέμα ωρών η πώληση της Γιουνάιτεντ στο Κατάρ

Ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ της χρονιάς και μία από τις πιο σημαντικές ειδήσεις στον αθλητικό/επιχειρηματικό κόσμο φαίνεται ότι μπορεί να φτάνει στην ολοκλήρωσή του, σε ένα σπουδαίο deal.

Ο λόγος για το μεγάλο ενδιαφέρον του Σεΐχη Τζασίμ (φωτό) να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Γκλέιζερ τον περασμένο Νοέμβριο να παραχωρήσει είτε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, είτε μέρος αυτού.


Σύμφωνα με το «Αl Raya», η συμφωνία είναι πλέον προ των πυλών και μάλιστα «αναμένεται το συμβόλαιο για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υπογραφεί από την οικογένεια Γκλέιζερ που έχει στην ιδιοκτησία της την ομάδας, μέσα στις επόμενες ώρες».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η οικογένεια Γκλέιζερ είχε ανακοινώσει το πλάνο της με αναζήτηση εναλλακτικού στρατηγικού πλάνου, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την πρόθεσή της να ακούσει προτάσεις για την ομάδα, κάτι που δεν ήθελε καν να ακούσει τα προηγούμενα χρόνια.


Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση ήταν ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που είχε προτείνει τη σταδιακή του εμπλοκή στο μετοχικό σχήμα, κάτι που έβρισκε θετικούς και τους διοικούντες, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, το μπάσιμο έγινε και από την πλευρά του Κατάρ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των προηγούμενων εβδομάδων, ο Σεΐχης Τζασίμ, φέρεται να έχει προσφέρει περίπου έξι δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο υπολογίζεται και ο εκσυγχρονισμός των προπονητικών εγκαταστάσεων, αλλά και του «Ολντ Τράφορντ».


Μένει να φανεί αν τελικά όντως η υπόθεση είναι τόσο προχωρημένη, σε μια περίοδο που ο προπονητής Έρικ Τεν Χαχ, έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα των μεταγραφών και μάλιστα μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η απόκτηση του Μέισον Μάουντ, ενώ στη συνέχεια το βάρος θα πέσει στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Αντρέ Ονάνα.

(sportal.gr)