Ξεκινά αύριο 16/6 η μεγάλη μάχη της Εθνικής για το Euro

Με στόχο το «δύο στα δύο» στο ξεκίνημα των προκριματικών του Euro ’24, η εθνική ομάδα υποδέχεται αύριο στην «OPAP Arena» την Ιρλανδία. Επειτα από το νικηφόρο ξεκίνημα με το Γιβραλτάρ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει ακόμη ένα τρίποντο πριν ταξιδέψει στο Παρίσι, όπου θα αντιμετωπίσει το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας τη Γαλλία.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ κάλεσε στην αποστολή τον Δουβίκα (φωτό) στη θέση του τραυματία Ιωαννίδη και έτσι ο επιθετικός της Ουτρέχτης και πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος βρέθηκε έστω και από… σπόντα στην Εθνική, καθώς η μη επιλογή του στις αρχικές κλήσεις είχε προκαλέσει αρκετά αρνητικά σχόλια. Οσον αφορά τον αυριανό αγώνα, ο Γκουστάβο Πογιέτ έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το αρχικό σχήμα, όμως για τις περισσότερες από τις θέσεις της ενδεκάδας δεν υπάρχουν ερωτηματικά.

Αν και η Εθνική βρίσκεται ακόμη στην αρχή της διαδρομής στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στη Γερμανία το ερχόμενο καλοκαίρι, το αυριανό παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί κομβικό, με δεδομένο ότι και η Ιρλανδία έχει τον ίδιο στόχο με την Ελλάδα, να μπορέσει δηλαδή να μπει σφήνα ανάμεσα στη Γαλλία και την Ολλανδία, στις δύο ομάδες που έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Η διεξαγωγή του αγώνα, όπως και όλων των αθλητικών γεγονότων, δεν θα επηρεαστεί από το 3ήμερο εθνικό πένθος.

(kathimerini.gr)

eep logo