Τέλος ο Καρίμ Μπενζεμά από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παρελθόν από τη Ρεάλ αποτελεί ο Καρίμ Μπενζεμά. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία των μερένγκες αποφάσισε να αποχωρήσει από τον σύλλογο ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, με τους Μαδριλένους να το γνωστοποιούν μέσω ανακοίνωσης.


Ο Γάλλος επιθετικός θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της Ρεάλ την Κυριακή (4/6), στην 38η αγωνιστική της La Liga, κάτι που ομολόγησε κι ο ίδιος.

Προορισμός αναμένεται να είναι η πρωταθλήτρια Σαουδικής Αραβίας, Αλ Ιτιχάντ, η οποία του προσφέρει 200.000.000 ευρώ για δύο χρόνια ώστε να αποτελέσει το αντίπαλον δέος του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ.


Τα 14 χρόνια που ήταν στη Ρεάλ πανηγύρισε 24 τρόπαια, μεταξύ των οποίων πέντε Champions League, τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Copa del Rey και πέντε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Παράλληλα, πέτυχε 353 γκολ σε 647 εμφανίσεις, ενώ κατέκτησε και τη Χρυσή Μπάλα του 2022. Τη φετινή σεζόν ο Μπενζεμά μετράει 30 γκολ και έξι ασίστ σε 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ γενικότερα είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (450 γκολ).

"Η Ρεάλ κι ο αρχηγός της, Καρίμ Μπενζεμά, συμφώνησαν να τερματίσουν τη σπουδαία και αξέχαστη συνεργασία τους. Η Ρεάλ τον ευγνωμονεί που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους μας", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

(sport24.gr)

eep logo